Prins Daniel lämnar isoleringen – följer med Victoria på uppdrag

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel

Göteborg fyller 400 år och firar kungligt – och för första gången på ett halvår får vi se Victoria och Daniel ute på uppdrag igen.

Göteborg fyller 400 år och det ska förstås firas med kunglig glans: Nu står det klart att både kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer på kalaset.

Det betyder också att vi får se Daniel på uppdrag tillsammans med Victoria utanför Haga slott för första gången på mer än ett halvår. Senast det hände var dagarna innan den andra vågen rullade in i oktober 2020.

LÄS MER: Känsliga frågan om Victoria – kungen ger svar

Götaplatsen och Avenyn i Göteborg

Göteborgs hjärta, med Götaplatsen och Avenyn. Men exakt var firandet äger rum är hemligt.

Göteborg var tidigt ute med sin inbjudan och det blev viss uppståndelse när kungen tackade nej till att fira rikets andra stad, av kalendermässiga skäl. Men nu står det klart att man kan toppa upp med dubbelt kungligt i hans ställe:

– Kronprinsessan ska hålla tal vid den högtidliga, officiella delen av ceremonin, och prins Daniel kommer också att vara på plats i Göteborg, säger Sofie Mantzaris som är pressansvarig på Göteborg&Co.

Göteborg 400 år: Victoria och Daniel jobbar ihop igen

Kronprinsessan Victoria med sin adjutant

Kronprinsessan Victoria gillar Götet! Och nu blir hon ett av dragplåstren på 400-årskalaset.

Tid och plats är fortfarande lite hemligt, och även om kronprinsessparet hedrar Sveriges framsida med sin närvaro så blir det utan någon egentlig publik. Folksamlingar måste ju undvikas och den stora folkfesten är därför uppskjuten till 2023. Alla som vill kommer dock att kunna följa festligheterna live på Youtube.

Men salut blir det, och dubbelt kungligt som sagt! Och sedan kan Victoria och Daniel faktiskt se fram emot ett 400-årskalas till i sommar: Som grädde på moset åker de tillbaka till Victorias hertigdöme Västergötland i slutet av juni och firar 400-åringen Borås.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria: ”Så är kungen som pappa”

LÄS MER: Bråket kring kronprinsessan Victorias privatliv – då kom vändningen

LÄS MER: Den nakna sanningen! Så långa – och korta – är kungligheterna

Foto: TT.