Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Daniel och prinsessan Madeleine - kandidater till riksdagen

08 sep, 2010, 08:10 
Agneta Nisbeth
Annons
daniel_madeleine

Prins Daniel och prinsessan Madeleine står bägge som kandidater till riksdagen för ett litet extremparti. Och inget hindrar att partiet använder deras namn.

Inför riksdagsvalet nu i september har valet har extremistpartiet Rikshushållarna, som bland annat går till val på att vi ska avskaffa alla skatter. Rikshushållarna har inte gjort något olagligt. Enligt nomineringsrätten, en gammal svensk princip kan vem som helst bilda ett parti och sätta upp vem som helst på listan. Detta utan att ens fråga de vars namn hamnar på listan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Perfekt som utrikesminister

Flera medlemmar i Rikshushållarna ville ha med prinsessan Madeleine som kandidat då de menade att hon skulle vara en perfekt utrikesminister.

Madeleine och Daniel behöver dock inte känna sig ensamma med att vara utsatta för detta. Även Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson och Lars Ohly står på samma lista.

Av Madeleine Nyberg
Foto: Stella Pictures

Annons