Prins Daniel och prinsessan Sofia på okända solouppdrag

Två av de kungliga medlemmarna har dykt upp på olika platser i Stockholm, för två okända uppdrag. Vi kan berätta vad de haft för sig!

Två kungliga partners har något gemensamt denna vecka. Närmare bestämt prins Daniel och prinsessan Sofia! De båda har som vanligt en höst fylld av uppdrag, och ofta syns dessa i den officiella kungliga kalendern. Men just under de senaste dagarna har både prins Daniel och prinsessan Sofia startat sina veckor med officiella uppdrag som inte meddelats av hovet. Något de gör för att slippa fotografers blixtrar och frågvisa journalister.

Det var hovet själva som i efterhand avslöjade prins Daniels hemliga programpunkt. Prinsen var på besök hos Storytel under måndagen för att få information om företagets utveckling – från idéstadiet till det globala företag de är idag. Storytel är ett företag som gör det möjligt att lyssna på ljudböcker, och Daniel var på plats i och med sitt arbete med Prins Daniels Fellowship. Kolla in här vilka ljudböcker som finns på hemsidan (länk till Adtraction)!

– Prinsen berättade att de använder sig av Storytel i familjen, berättar Sandra Olt, pressansvarig hos Storytel.

Prins Daniel visade upp vilken ljudbok prinsessan Estelle lyssnar på just nu!

Prins Daniel visade upp vilken ljudbok prinsessan Estelle lyssnar på just nu!

Tydligen är boken om Sune populär hos prinsessan Estelle just nu! Men prins Daniel avslöjade också att boken Mamma Mu är en favorit bland prinsessan Estelle och prins Oscar. Och barnen blev nog riktigt glada, för under prinsens fortsatta besök hos Rabén & Sjögren fick han med sig hela två kassar med barnböcker hem. Vilken succé!

 

Under besöket fick Daniel träffa Storytels ledningsgrupp för att höra mer om vägen framåt. Han träffade även representanter vid Norstedts som berättade mer om den svenska boksuccén utomlands där våra författare säljer som smör i solsken!

Läs mer: Prinsessan Sofias snygga fuskpäls – här kan du shoppa liknande!

Men även prinsessan Sofia har jobbat i det dolda och avslöjat det i efterhand på Instagram.

På prinsparets egna Instagram skriver prinsessan Sofia att hon var på plats på Kungliga slottet i Stockholm under lördagen. Där spelade dansskolan Base23 upp dansföreställningen Drottning Kristina. Och kanske var även prinsessan Estelle på plats. Base23 är nämligen den dansskola där Estelle lär sig dansa på fritiden!

Så här skriver prinsessan Sofia själv om föreställningen:

– I lördags såg jag dansföreställningen Drottning Kristina, som Base23 satte upp i Rikssalen på Slottet. En kraftfull skildring av hennes liv. Här med alla som dansade Drottning Kristinas roll.

Läs mer: Nya bilden på Victoria och barnen som prins Daniel har närmast hjärtat

Foto: Oskar Eklind, Storytel / Instagram