Prins Daniel om sitt tidigare liv som gymägare

prins daniel gymkedja

Från personlig tränare till prins av Sverige. När Daniel representerar Sverige vid Victorias sida är det lätt att glömma bort att han tidigare levde ett liv utanför offentligheten.

När Daniel Westling gifte sig med kronprinsessan Victoria, år 2010, sa han farväl till sitt tidigare liv som gymägare och framgångsrik entreprenör.

Men han har ändå lyckats integrera det stora intresset för träning, hälsa och entreprenörsskap i sin kungliga vardag.

Prins Daniel om hemligheten bakom framgången

År 2014 lanserade han Prins Daniels Fellowship. Ett entreprenörsprogram i samarbete med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Dessutom har han, genom årens lopp, berättat om sina egna erfarenheter från sin företagsresa, med gymkedjan Master Training på Östermalm. Platsen där han även tränade (och förälskade sig i!) en viss kronprinsessan Victoria.

prins daniel

Prins Daniel har tidigare avslöjat hemligheten – hur man lyckas som entreprenör-

– Jag hade själv inte särskilt mycket kunskap om hur det var att driva företag när jag började. Jag är inte heller helt säker på att det hade hänt om jag inte hade varit omgiven av flera duktiga företagare som uppmuntrade mig. En lärdom jag har tagit med mig är att småföretagare måste vara beredda på att göra allt, från stort till smått och särskilt i uppstarten, har prins Daniel berättat för Svensk Damtidning.

Han har även bjudit på tre exklusiva entreprenörstips, under ett besök på en gymnasieskola söder om Stockholm. Tips som är hämtade ur egna erfarenheter.

Victorias personliga tränare

Det var faktiskt prinsessan Madeleine som introducerade sin storasyster för Master Training. Kronprinsessan var just hemkommen från USA och på jakt efter en bra och kunnig personlig tränare, så hon följde Madeleines tips och gav lyxgymmet en chans. Och resten är historia, som man brukar säga.

Daniel har också förklarat att uppväxten i Ockelbo betydde mycket när han skulle flytta till Stockholm och uppfylla sin stora gym-dröm.

prins daniel kronprinsessan victoria

Bröllopet med Victoria förändrade prins Daniels liv.

– I Ockelbo finns ingen Jante, det känns som om det är utraderat. Här är man glad om det går bra för något företag. Då tänker man att det är kul för den personen. Ockelboborna är världsmästare på att stötta varandra. Här finns en lojalitet och tillit mellan människor, har Daniel berättat i en intervju med Arbetarbladet.

Foto: TT