Prins Daniel om vardagsstöket hemma på Haga: ”Bästa tricket när barnen är hungriga!”

Prins Daniel framför Haga slott.

Prins – men också stressad småbarnspappa. Nu bjuder prins Daniel på sitt bästa råd från vardagsstöket hemma på Haga slott. Så här gör han om prins Oscar, 2, och prinsessan Estelle, 6, är hungriga före middagen!

– När du står vid spisen och barnen är hungriga, ställ fram en skål med gurkstänger och tomatklyftor till dem medan de väntar på att maten är klar. På samma sätt kan man som vuxen börja middagen med en sallad. Spara läsken och godiset till helgen när det får vara lite lösare boliner. Det får inte bli för laddat heller. Man kan äta allt, men inte jämt.

Prins Oscar och prinsessan Estelle äter tårta hemma på Haga slott.

Det är gott med gurka! Fråga bara prins Oscar och prinsessan Estelle.

Det är Icas kundtidning Buffé som har träffat prins Daniel för en intervju hemma på glasverandan på Haga. De senaste tre åren har han och Victoria fokuserat på att få barn och unga att äta bättre och röra på sig mer. Målet för deras organisation Generation Pep är att alla barn har rätt till ett hälsosamt liv.

– Barn ska röra på sig så att pulsen ökar i en timme varje dag. Det räcker med att de är i parken och gungar eller springer omkring och leker, säger prins Daniel.

Han är bra att på uppmuntra och han har ett smittande engagemang, det kan Svensk Damtidning intyga. Men han är också ödmjuk inför det faktum att det här med mat och motion kan vara olika svårt i olika familjer.

– Det finns kanske inte alltid tid, utrymme och ork för att driva igenom och hålla på regler. Men då ska man komma ihåg att även små förändringar kan göra en stor skillnad.

Läs hela intervjun här!

Läs mer: Prinsessan Estelle om nya kusinen: “Roligt!”

Prinsessan Estelle tittar ut genom fönstret på Haga slott.

Själv är prins Daniel ute i alla väder tillsammans med familjen. Som här under en av kronprinsessans vandringar.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria ute och går i skogen.

– Jag visste tidigt att jag ville jobba med människor och hälsa. Redan när jag var 15-16 år tog jag fram träningsprogram till kompisar med olika upplägg, berättar prins Daniel i intervjun i Icas kundtidning Buffé.

På onsdagen fick prins Daniel utlopp för sitt intresse för träning då han besökte Skolan i rörelse-programmet i Helsingfors och Esbo, Finland. Målet med programmet är att få alla grundskoleelever att röra på sig minst en timme per dag.

Prins Daniel träffade skolelever i Finland.

Prins Daniel träffade skolelever i Finland.

Se Generation Peps film om när prins Daniel och Estelle springer en hinderbana i Hagaparken:

Läs mer: Prins Daniel: ”Jag såg möjligheter och vågade satsa”

Foto: Petter Gröning, Erika Gerdemark/Kungahuset.se, Stella Pictures.