Prins Daniel överraskar! Dyker plötsligt upp i SVT:s populära barnprogram

Prins Daniel är med i SVT:s sommarlov med sommarskuggan

Prins Daniel gästar Sommarlov i SVT. Vilken överraskning för Estelle och Oscar – när pappa dyker upp i favoritprogrammet på tv!

Slå på ljud

Prins Daniel har gjort någonting som kommer att göra honom omåttligt populär hos alla barn som precis har gått på ledighet och börjat följa SVT:s barnprogram Sommarlov. I det senaste avsnittet blir det nämligen kungligt besök i Malmö då programledaren Alexander 'Alex' Hermansson ringer upp prinsen och ber honom att vara med i Sommarlovs rörelseutmaning. Syftet med utmaningen är att få alla barn, som följer Sommarlov, att aktivera sig mer och redaktionen har valt att kalla initiativet för "Rörelse-rörelse".

Prins Daniel gästar Sommarlov i SVT – och sommarskuggan

– Om det nu funkar med prinsens övriga planer?, frågar Alex över telefon?

– Jag står ju här ombytt och påväg men barn och ungas hälsa är ju det viktigaste jag vet, svarar Daniel i smoking.

Och han är inte svårövertalad.

– Vet du Alex. Jag kommer!

prins daniel i sommarlov svt
mskogstrom

Därefter får vi se Daniel komma till studion, betydligt mer ledigt klädd, och den första han möter är ingen mindre än 'Sommarskuggan' som står och lurar – vilket skrattfest för Estelle och Oscar som säkert redan har sett avsnittet hemma på Haga.

LÄS MER: Prins Daniels oväntade pik till Youtube-stjärnan Therése Lindgren

Estelle och Oscar får se pappa i favoritprogrammet

Daniel tar plats på den uppbyggda scenen och vänder sig till alla barn därhemma i tv-sofforna.

"Kära Ida, Alex, Dante, Björne, Antioxidanten, Struts och Sommarskuggan, om du är här någonstans, och framförallt kära Sommarlovstittare, alla fantastiska barn i vårt land, jag är jätteglad att få vara här i Malmö idag och vara med och sätta igång Sommarlovs rörelserörelse. Det är så himla viktigt att vi rör på oss. Det kan vara att man cyklar till stranden istället för att ta bussen eller att man dansar eller hoppar eller vad man än gör. För varje dag behöver vi rörelse, då blir vi mycket piggare och gladare och särskilt ni barn behöver röra er varje dag. Hitta någonting ni tycker om, någonting som är roligt. All rörelse räknas. Ärade Sommarlovstittare, i och utanför Sveriges rike, härmed har jag den stora äran att förklara Sommarlovs Rörelse-rörelse invigd."

prins daniel i svt:s sommarlov

Tillsammans med programledarna drar Daniel sedan av skynket som täcker den stora rörelse-loppan som ska rymma alla tips på roliga aktiviteter och rörelser i sommar. Vilken kunglig succé!

Se hela avsnittet med prins Daniel här!

Foto: TT, Marcus Skogström/Sveriges Television