Prins Daniel på Idrottsgalan – visade upp okända skadan

Prins Daniel blånagel.
NU GRATIS

Prins Daniel hyllades för sitt tal på Idrottsgalan. Men det var också många som undrade vad som har hänt med hans finger.

Prins Daniel stod för den kungliga representationen när årets upplaga av Idrottsgalan gick av stapeln. Galan hyllar landets främsta idrottare och Daniels uppgift var att dela ut pris till ”Årets peppare”.

Men när prinsen hyllade pristagaren Patrik Asplund, från stiftelsen Goodsport, var det inte bara den blanka statyetten som hamnade i fokus. Den uppmärksamme ser även att Daniel har råkat ut för en liten olycka.

Hans högra finger har nämligen en blånagel, som ju är en följd av att man har klämt eller krossat fingret. Men om den blåa nagel hade tillkommit när prinsen tränade, lekte med barnen eller lyfte någonting tungt vet vi inte. Svensk Damtidning har ställt frågan till informationschef Margareta Thorgren utan svar.

Innan Daniel tog emot Patrik Asplund uppe på scenen så passade han på att hylla idrotts-Sverige och vikten av att röra på sig.

– Om vi vill fortsätta att samlas kring idrotten och om vi vill att våra barn och unga ska må bra så måste vi kliva av det spår som vi är inne på just nu – där endast tre av tio barn rör sig tillräckligt mycket varje dag.

Se delar av Daniels tal nedan!

Videon kunde inte hittas

Priset “Årets peppare” är initierat av Generation Pep och ska belöna en person, organisation eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. 2019 års pris tilldelades Patrik Asplund, och stiftelsen Goodsport, för att de på kort tid vuxit till en landsomfattande verksamhet där barn och unga kan mötas, inspireras och uppleva gemenskap.

Genom årens lopp har både prins Daniel och prins Carl Philip deltagit i Idrottsgalan. De kungliga herrarna är båda väldigt sportintresserade och värnar om att hylla svensk idrott och framträdande sportprofiler. Förra året fick Gerestaskolan ta emot priset “Årets peppare” och året innan det var det organisationen Futebol dá força som hyllades.

Foto: SVT, TT