Prins Daniel på sjukhusbeök

Prins Daniel på sjukhusbeök
Annons

I tisdags kom prins Daniel till Karolinska Universitetssjukhusets transplantationskirurgiska klinik i Huddinge.

Det är onekligen en aktiv prins vi har, häromdagen delade han ut priser på Fryshuset. Under tisdagen tittade prins Daniel in på Karolinska Universitetssjukhusets transplantationskirurgiska klinik i Huddinge. Ni ser honom här tala med en patient här på bilden.

Annons

Prins Daniel besökte samma sjukhusavdelning som han låg när han hade genomgått en njurtransplantation för fyra år sedan. Prins Daniel pratade med patienter på avdelningen tillsammans med överläkare Lars Wennberg och professor Bo-Göran Ericzon vid transplantationskirurgiska kliniken.. Under ett möte med ett barn som genomgått en levertransplantation hade prinsen svårt att hålla tårarna tillbaka.
– Det är jättefint och starkt. Men jag känner hur emotionellt det blir, säger Daniel till Expressen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Patrik Österberg/All Over Press

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Prins Daniel på sjukhusbeök”

 1. Eva M skriver: 17 april, 2013

  Vad bra att prinsen uppmärksammar transplantationen han har ju egna erfarenheter. Folk lyssnar nog mer på en som är insatt i ämnet.


 2. Gittan skriver: 17 april, 2013

  Jo, men gör man det på detta sättet, Eva M # 1…
  Blev riktigt beklämd när jag såg första bilderna igår där han satt arrangerad på en stol med en läkaregrupp vid fotändan och fotografhord i dörren…
  Han ska naturligtvis besöka, ställa upp och intressera sig… Men detta känns fel att köra ut det i pressen… Detta bör ske utan publik och med ett innerligt engagemang från hjärtat…


 3. Gneta skriver: 17 april, 2013

  #2 Fast om det sker utan press så lär det inte få den uppmärksamhet som var syftet med besöket. Tänk på att syftet var just att sätta mer fokus på transplantaioner och få människor att bli mer benägna att ställa upp som donatorer.

  Så P. Daniel gör helt rätt, plus att som språkrör för transplantationer är han nog den som är mest trovärdig, han vet vad han pratar om och betydelsen av donatorer.


 4. konsttantendisqus skriver: 17 april, 2013

  Gittan, jag har hört att Daniel gör besök utan pressens närvaro. En läkare behöver vara med, ty vården har hög säkerhet och sekretss.

  Som sagt, kungahuset uträttar mycket utan pressens närvaro!


 5. Eva M skriver: 17 april, 2013

  Gittan det var en stor artikel om detta i DN idag. Bilder där han pratar med kvinnan samt en liten 11 månaders tjej. Att bilderna var med har godkänts av kvinnan och av mamman till den lilla flickan annars hade dom inte fått visas. Han om någon kan engagera sig i detta utmärkt att det kommer ut i pressen då detta ämne är så viktigt att lyfta fram i ljuset. Det är sådan brist på organ för transplantation jag har själv engagerat mig i detta då jag i bekantskapskretsen har en liten kille och en vuxen kvinna som båda dog i väntan på organ. Har jobbat många år inom sjukvården så jag känner till detta.


 6. PBoo skriver: 17 april, 2013

  Ett viktigt och svårt område som P Daniel uppmärksammar på ett mycket bra sätt och det blir än mer bra och trovärdigt då han har egna kunskaper och erfarenheter. Sverige kunde inte fått en bättre, kunnig, engagerad, varm och sympatisk prins! Tack!


 7. Arne von Giebel Löfström skriver: 17 april, 2013

  Jag och många svårt sjuka, är tacksamma för det sätt Daniel ställer upp. Vi skall inte gömma sjukdomar bakom stängda dörrar. Men det får inte bli marknadsföring av sig själv. Bäst av allt är att Daniel tar upp detta med donation. Det är för få som donerar organ. Sin kropp till forsning är mycket sällan. Blodgivare behöver vi också fler.
  Vad som behövs är mer information om vad som sker när man donerar organ / sin kropp. Jag förstår många tankar om vad som händer om man så dör. Hur begravning då sker o.s.v.


 8. Tjohanna skriver: 17 april, 2013

  Han jobbar på! Till skillnad från vissa andra.


 9. mona skriver: 17 april, 2013

  #2 Gittan detta var meningen att uppmärksammas av media.
  Vi behöver fler organdonatorer.
  Eric Abidal en mycket känd fotbollsspelare i Barcelona fick cancer
  i levern, en kusin donerade en bit lever, Eric är nu tillbaka
  i Barcelonas A-lag. Han arbetar också för att uppmärksamma vikten av organdonationer.


 10. Palle skriver: 17 april, 2013

  nr 8
  vilka vissa andra?


 11. Monica skriver: 17 april, 2013

  Tänk vad vår P Daniel uträttar som prins och med empati och omsorg. Vilken fin vi fick Victoria, jag förstår du är stolt. Det bästa av allt du gav aldrig upp hoppet, utan kärleken fick segra. Ni är beundransvärda i mina ögon.


 12. hilde skriver: 18 april, 2013

  Gittan
  Merkelig kommentar.
  Kongehusets oppgave er jo å rette søkelyset mot og få fokus på viktige frågor. Hvordan skal de klare det uten pressens hjelp?
  Daniels kollegaer gjør akkurat det samme. De besøker flyktningeleire på Haiti,blinde barn i Afrika, krigsveteraner, autistiske barn etc med haleheng av journalister og fotografer etter seg.
  Her på sidene hylles de for sitt engasjement og for at de er så fantastiske,mens svenske kongeligheter (Daniel?) de skal jobbe uten publik for ellers er de ikke ordentlig engasjert.
  Merkelig logikk.


 13. Linnea skriver: 18 april, 2013

  En eloge till fine prins Daniel, för uppmärksamheten av livshotande sjukdomar som kräver transplantation.Vet svårigheterna och lidandet då jag har upplevelser av njursjukdom i släkten.Vet att Ditt intresse……gör skillnad.


 14. Tjohanna skriver: 18 april, 2013

  #10 Vissa andra som Madeleine och Carl Philip som inte tycks göra många knop enligt den kungliga aklendern.


 15. Miayahoo.se skriver: 18 april, 2013

  #11 För många år sedan var det en bild i Vanity Fair eller engelska Tatler på Prins Bertil och Lilian ,han på mopeden i södra Frankrike och hon på bönpalen, rubriken var: Style with Substance.Stil med innehåll-substans.Få äger den egenskap.En avsläppnad stil med med elegans.Sådana var de två. Kanske förstärktes det av att de inte fick som de ville att vara offentliga, gifta och få barn.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar