Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel ryter ifrån efter katastrofsiffrorna: "Måste ta sitt ansvar"

22 jan, 2021, 17:00 
Prins Daniel har sett katastrofsiffrorna. Nu ryter han ifrån – och kräver att ansvarstagande.
Annons
Prins Daniel har skadat sitt knä!Brand logo
Prins Daniel har skadat sitt knä!

Prins Daniel, "Idrottsprinsen" som han ibland kallas, brinner för motion och en aktiv livsstil. Nu har han och organisationen Generation Pep spelat in en musikvideo som få barn och ungdomar att se det lustfyllda i att röra sig.

Man har låtit en nioårig flicka dansa i en musikvideo, där musiken är skriven av den franska EDM-duon Justice. Slutmålet för flickan är att ta tiotusen steg.

Siffrorna som skrämmer prins Daniel

– Vi vet att barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite, och den negativa trenden har tyvärr fortsatt under pandemin. Men varje steg räknas, det viktiga är inte antalet steg eller just tiotusen steg, det viktiga är att vi rör oss varje dag. Vi hoppas att den här kampanjen kan inspirera fler till att dansa och känna rörelseglädje, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep i en kommentar.

Annons

Daniel berättar mer om tanken bakom videon och hela projektet i ett klipp som Generation Pep lagt ut på Instagram.

– Vi skapade Generation Pep för att vi ser att barn och unga rör sig för lite och sitter för mycket. Det visar sig tyvärr att endast två av tio unga rör sig så mycket som man bör. Vad kan samhället i stort göra för att se till att barn och unga får en bättre framtid med mer fysisk aktivitet och mer rörelseglädje? säger Daniel i klippet.

"Måste ta ansvar"

Det märks att Daniel känner ett stort engagemang. Han riktar en ganska så skarp uppmaning till alla vuxna som tittar på klippet.

– Jag tror att vi vuxna måste ställa oss frågan: vad gör jag? Använder jag mina möjligheter på bästa sätt? Tar jag det ansvar som kan förväntas av mig? Nu måste vi, hela samhället, du och jag, ta vårt ansvar. Vi måste se till att alla barn och unga ges en chans att leva ett aktivt och hälsosamt liv från och med nu, säger han.

Annons