Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel satsar på utbildning

15 jun, 2011, 10:08 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Daniel är en ambitiös man. Trots sitt fullspäckade schema vill han skaffa sig ökad kompetens inom sina hjärtefrågor.

Men att hovet nu valt att köpa en uppdragsutbildning i fysiologi för Daniel på Karolinska Institutet har inte fallit i god jord hos alla. Kritik har riktats mot att prins Daniel inte behöver söka på sina betyg eller delta i den ordinarie schemalagda undervisningen. De runt 200 000 kr som utbildningen kommer att kosta tas från apanaget – “hovet köper sig förbi kön” – dundrar kritikerna. Att prins Daniels kungliga uppdrag gör det omöjligt att följa en vanlig undervisning bryr man sig föga om.

Annons

Främsta uppgift

– Prins Daniels främsta uppgift är att stötta kronprinsessan Victoria i hennes arbete. Det innebär väldigt många uppdrag varje år. Därför hade det varit helt omöjligt för prinsen att följa normala studier. Antingen så får man lösa prinsens utbildning genom en uppdragsutbildning, eller så hade han tvingats avstå från fortsatta studier, säger hovets informationschef Bertil Ternert till Svensk Damtidning.

Öka kompetensen

Uppdragsutbildningar är ett fullt tillåtet tillvägagångssätt för företag och myndigheter att öka sin personals kompetens. Och det man kan lära sig på kursen i fysiologi är ovärderliga för prinsen i hans kommande arbete med frågor som rör vår hälsa.

– Prins Daniel vill ha ökad kompetens inom området eftersom han i framtiden kommer att ha olika positioner inom just det här området. Och det tycker jag är hedervärt, säger Bertil Ternert.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons