Prins Daniel spelar Victoriagolfen 2020 trots corona

prins daniel victoriagolfen 2020

Ingenting har varit sig likt under det kungliga året 2020. Men nu är kungafamiljen på Öland och laddar för Victoriadagen. Och prins Daniel är först ut att representera familjen – på golfbanan!

Prins Daniel är en man av traditioner. Trots coronakrisen, och inställda evenemang till höger och vänster, väljer han att ge sig ut på golfbanan och spela Victoriagolfen. Precis som tidigare år.

Prins Daniel tävlar i Victoriagolfen 2020

Svensk Damtidning kan dock avslöja att arrangörerna har vidtagit flera försiktighetsåtgärder inför årets tävling. Man har till exempel försäkrat sig om att de som kommer i kontakt med prinsen är helt friska – utan några som helst symptom. Daniel befinner sig ju i en riskgrupp efter sin njurtransplantation, för 11 år sedan.

Victoriagolfen spelas alltid dagen före kronprinsessans födelsedag, på Ekerum Resort, en mil från Solliden slott. I år får Daniel sällskap av stavhopparen Armand Duplantis, som är årets Victoriastipendiat.

prins daniel Armand Duplantis victoriagolfen

Daniel med stavhopparen Armand Duplantis, årets Victoriastipendiat.

Prins Daniel är en sann golfälskare. Han har under många år legat omkring 4 i handicap, samma nivå som många tränare som lär ut golfteknik på många av landets golfklubbar.

Daniels tvekan

Vanligtvis brukar dagen avslutas med en bankett. Men i år har man tagit bort den stora prisceremonin, med anledning av coronaviruset, har Stephan Rimér tidigare berättat.

prins daniel

Prinsen är en riktig golfälskare!

Victoriagolfen är ett evenemang som alltid brukar skrivas ut i hovets kalender. Men har man inte velat kommentera någonting kring golftävlingen och prinsens närvaro. Men nu är han alltså på plats, i keps, golfhandskar och solglasögon – precis som vi är vana vid!

Foto: TT