Prins Daniel tar över Sofias viktiga uppdrag

prins daniel tar över sofias uppdrag
De kungliga förändringarna märks redan. Nu tar prins Daniel över ett ärofyllt uppdrag – som tidigare tillhört prinsessan Sofia.
Annons

Kungens besked om att de kungliga representanterna blir färre kommunicerades ut under måndagen och många tänkte nog att svenska folket inte kommer att märka av förändringen särskilt mycket. Åtminstone inte på ett tag. Men faktum är att hovet redan har styrt om uppdrag i kalendern – för att allt fokus ska riktas mot kungaparet och kronprinsessparet.

Prins Daniel tar plats på scenen – Sofias namn står inte med

Daniels åtagande, den 27 november, är ett sådant exempel. Då ska prinsen nämligen gå på Visa Vägen-galan i Stockholm. Ett uppdrag som tidigare har tillhört prinsessan Sofia. Tvår år i rad har Carl Philips hustru delat ut pris till Årets Eldsjäl under galan men nu lämnar hon alltså över stafettpinnen till svågern.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i fokus. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i bakgrunden. Den nya rollfördelningen har alltså redan börjat gälla.

prinsessan sofia visa vägen gala
Så här såg det ut första gången prinsessan Sofia delade ut pris till Årets Eldsjäl. Men i är det alltså Daniel vi kommer att se på scenen.

Bakom Visa vägen-galan står det statliga bolaget Samhall som har till uppdrag att skapa arbeten för människor med nedsatt arbetsförmåga. Priset uppmärksammar årligen de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden. Prins Daniels sitter även i 2019 års jury tillsammans med bland andra medieprofilen Jan Scherman och ärkebiskop Antje Jackelén.

Det här är lite av en comeback för Daniel. Första gången han var på galan, och delade ut pris till Årets eldsjäl, var år 2013. Prinsen har även besökt Samhalls verksamhet i Hägersten.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Prins Daniel tar över Sofias viktiga uppdrag”

  1. Ingrid skriver: 10 oktober, 2019

    Nu får väl den unge prinsen börja utbilda sig.


  2. Monarkist skriver: 10 oktober, 2019

    Det bli bra.


  3. Leo skriver: 12 oktober, 2019

    Denna uppgift passar D som hand i handske!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar
https://www.svenskdam.se/kungligt/prinsessan-marie-om-livet-i-paris-med-joachim/