Prins Daniel tvingades till utseendeförändring

Prins Daniel tvingades till utseendeförändring

Prins Daniel har genomgått en utseendeförändring. Kanske har han lyssnat på omvärldens pikar.
7 saker du inte visste om prins Daniel
Slå på ljud

Prins Daniel är en välklädd man. Om detta är i princip alla eniga. Men det råder också stor samstämmighet om att Ockelbo-sonen inte föddes till modelejon. Han behövde läras upp.

Detta var något som agenten och producenten Johan Pråmell la märke till när han tränade för Daniel i början av 2000-talet.

– Han var superhunkig! Han var hur snygg som helst, men man ville styla om allt man såg. Han har tagit tag i det sedan dess, men jag tycker fortfarande inte han hittar rätt storlek på kostymerna. De är snygga, men alltid en storlek för stora. Men det jobb jag tyckte borde göras tog kronprinsessan ypperligt hand om. Jag började mitt My fair lady-projekt som sedan Victoria slutförde, haha, har Johan berättat för Aftonbladet.

Prins Daniel – så såg han ut som Daniel Westling

Prins Daniel.

Den här bilden, som är från 2007, visar vilken sorts kostymer Daniel brukade iklä sig.

Vi tog Johans observation vidare till Svensk Damtidnings modeexpert Johanna Lejon. Hon håller med Johan: just passformen har inte alltid varit Daniels starka sida.

Så här säger Johanna.

– Prins Daniels stil har ju utvecklats en hel del under åren. Och då menar jag inte bara den enorma stilresa han gjort sedan han, som Daniel Westling, bar slitna jeans, urtvättat t-shirt och truckerkeps (även om truckerkepsen är hetare än någonsin just nu, tack vare Hedi Slimane, Celine och Mr Porter). Nej, det jag talar om nu är den stilresa han gjort som förlovad med en prinsessa – och som prins. Till en början, under sin allra första tid som kronprinsessans fästman så hade prins Daniel en stil som snarare påminde om en mäklares eller en bankmans. Visst bar han upp sina kostymer, det gjorde han, men han vågade inte satsa fullt ut. Dessutom syns det, om man tittar på gamla foton, att han går på de lite mer breda kostymmodellerna, modeller som inte sitter helt bra – om man ska vara helt frank. Men på sista tiden, de senaste två åren, har det verkligen hänt något med prinsens look. Det är som att han vuxit som prins, som att han vuxit i kostymerna. Och då menar jag inte bokstavligen, för det som det handlar om egentligen är att prinsen vågat satsa på lite mer tighta fodral: kostymer med smalare ben, kostymer med en mer slimmad siluett. Kostymer som smiter åt utan att se trånga ut. Och som det klär honom! När Daniel bär dubbelknäppt kavaj med matchande kostymbyxor (och gärna sneakers till) är han utan tvekan en av Sveriges bäst klädda män! Och att gå från märklarlooken till det... Ja det, mina damer och herrar, är något alldeles extra och unikt.