Prins Daniel utskämd – sa förbjudna orden inför alla

Victoria och Daniel fick kämpa för att få varandra.

Prins Daniel fick skämmas ögonen ur sig.Orden om hans relation med Victoria bara slank ut.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 39?
Slå på ljud

Prins Daniel har stått för en livsresa som få kan matcha. Från personlig tränare till prins. Från sömniga Ockelbo till Slottet i Stockholm.

Och övergången har inte alltid varit smärtfri. Det har Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall berättat om i sin bok “Victoria – Prinsessa och mamma”.

Prins Daniel utskämd – sa det förbjudna orden

Victoria och Daniel fick kämpa för att få varandra.

Victoria och Daniel fick kämpa för att få varandra.

Kontrasten mellan Ockelbo-Daniel och kronprinsessan Victorias Daniel blev som tydligast på Daniels 30-årsfest.

”Till sin fest bjöd Daniel in flera gamla kompisar från bland annat Ockelbo. Men de flesta gästerna var nya vänner som han hade träffat genom Victoria. Inne på festen blev det därför en krock mellan Daniels nya och gamla liv”, skriver Johan T i boken.

“De som var där minns än i dag ett av talen. En gammal barndomskamrat höll ett längre tal som kretsade kring den klassresa som Daniel hade gjort sedan han träffade Victoria.”

 

LÄS OCKSÅ: Ewa Westlings beslut – sa nej till bilden med Victoria och Daniel

“Du bodde i en sunkig förort”

Det där talet blev något av en begivenhet. Johan T redogör för det ordagrant i sin bok, utan att lämna ut namnet på personen som höll det.

– Daniel, tidigare körde du en gammal skruttig Alfa Romeo. I dag kör du en svindyr Lexusjeep. Tidigare bodde du i en sunkig förort, numera bor du på Östermalm. Och så är du tillsammans med kronprinsessan. Det har gått bra för dig, sa personen.

Tyvärr föll inte skämtet i god jord. I stället blev reaktionen kvällens pinsammaste stund.

“Inne i festlokalen blev det knäpptyst. Framförallt Victorias vänner skruvade nervöst på sig. Daniels kompis hade inte menat något illa, men det han sa uppfattades så fel. Alla där inne kände naturligtvis till den klassresa som Daniel hade gjort, men ingen av Victorias vänner hade ens tänkt tanken att påtala det. Allra minst i ett tal. Det här var koder som inte Daniels kompis förstod”, skriver Johan T.

 

LÄS OCKSÅ: Ryter ifrån – efter orden om Victoria i tv: “Vilken skymf!”