Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prins Daniel väljer bort Polarpriset – därför dyker han inte upp vid Victorias sida

23 maj, 2023, 09:30 

Prins Daniel uteblir från stora festen, bekräftar hovet för Svensk Damtidning.

Annons

Förra året sågs kungligheterna stråla på gula mattan inför Polarpriset 2022. Kungaparet, kronprinsessparet och prins Carl Philip var på plats för att hedra de musikaliska pristagarna.

Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

På måndag den 22 maj är det återigen dags för kungafamiljen att samlas och kungen, eller drottning Silvia, kommer som så många gånger förr vara där för att dela ut det anrika musikpriset.

I år går priset för popmusik till Angelique Kidjó, klassisk musik till tonsättaren Arvo Pärt och ett tredje pris till skivbolagschefen och producenten Chris Blackwell.

Annons
Prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och prins Daniel strålade på Polarpriset 2022.

Därför kommer inte prins Daniel på Polarpriset 2023

Men i år blir det ingen prins Daniel på gula mattan.

Han ska närvara vid SM i Ung företagsamhet, där även priset SvD Affärsbragd ska delas ut till en entreprenör, och han kommer därför inte hinna ta sig till festligheterna på Grand Hotel i Stockholm.

”Prinsen har annat engagemang som tyvärr krockar; SM i Ung Företagsamhet”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms till Svensk Damtidning.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria får klara sig utan sin älskade prins Daniel på Polarpriset 2023.

Lyckobeskedet – prinsessan Sofia dyker upp

För Daniel blir det så klart väldigt tråkigt att missa en festkväll av Polarprisets kaliber. Förutom 2020 och 2021, då stora festen ställdes in på grund av coronapandemin, har Daniel närvarat varje år sedan 2010.

En desto roligare nyhet är att prinsessan Sofia förväntas närvara. I fjol fick hon ställa in i sista stund på grund av sjuka barn och uteblev från den gula mattan som hon annars alltid brukar stråla på.

Prinsessan Madeleine medverkade på Polarpriset 2018, men har inte medverkat de senaste åren på grund av avståndet mellan Florida och Sverige.

Foto: TT

Annons