Prins Daniel visar upp kronprinsessparets vardagsrum

prins daniel vardagsrum

Victoria och Daniel har alltid varit noga med vad som visas när de bjuder in fotografer till de privata delarna av Haga. Se hur prins Daniel löste situationen i den inspelade filmen från slottet.

Coronaviruset har förändrat en hel värld och den kungliga representationen ser inte alls ut som vi är vana vid. Det här blev tydligt när prins Daniel deltog i ett mästerskap, som vanligtvis brukar äga rum i en stor mässhall.

Men för att alla deltagare skulle vara skyddade mot viruset valde arrangörerna att göra om Sverige mästerskapet i Ung Företagsamhet till ett digitalt evenemang.

Prins Daniel, som är medlem i styrelsen, höll därför sitt tal hemifrån hemifrån Haga. Och bilden på prinsen togs i kronprinsessparets vardagsrum. Men istället för att hålla talet i samma rum som fotograferingen ägde rum, så flyttade sig Daniel – från vardagsrummet till dörrposten, mellan vardagsrum och matsal.

“Jag hoppas och tror att när vi kommer ur den här svåra tiden så kommer vi göra det med en stark framtidstro – och en ny uppskattning för våra företag och vad de bidrar med. Och det är ingen dålig start för unga företagare som er”, sa Daniel i sitt tal.

Se hela prins Daniel tal

Daniel är väldigt noga med vilka delar, av de privata rummen på Haga, som visas upp för allmänheten. I vardagsrummet står det flera privata bilder, både från kronprinsessparets bröllop och på Estelle och Oscar, som prinsen inte alltid har lust att visa upp. Ibland flyttas de bord, inför någon officiell mottagning men den här gången var det enklare att hålla talet på en plats där det inte fanns några privata ägodelar.

Foto: TT, Kungahuset.se