Prins Daniels avslöjande om kronprinsessan Victoria

prins daniels avslöjande om victoria

Victoria och Daniel firar 10 år som gifta. Vi minns deras bröllop – och prinsens avslöjande om sin nyblivna hustru!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar 10 år som gifta och SVT hyllar dem med att återigen visa höjdpunkterna från det kungliga bröllopet, år 2010.

Tittarna kommer att få följa med in i Storkyrkan, se den pampiga kortegen längs Stockholms gator och torg och så slutligen; den exklusiva bröllopsmiddagen i Vita havet.

Det kungliga bröllopet i SVT

Många skulle nog hålla med om att prins Daniels tal toppar listan över bröllopet höjdpunkter. När han ställde sig upp vid sin nyblivna hustru, för att ta ton, var det som att hela Sverige höll andan.

Men Daniel visade inga tecken på nervositet. Istället tog han tillfälle i akt att uttrycka sin otroligt starka kärlek till Victoria – och berätta för svenska folket vilket underbar person hon är.

Läs prins Daniels bröllopstal till Victoria – ord för ord!
Daniels tal till Victoria överraskade alla!

Och när Daniel sedan började prata stod det klart att killen från Ockelbo verkligen ägde talets gåva. Ingen lämnades oberörd efter hans fantastiskt fina ord.

Prins Daniels tal till Victoria

Kronprinsessparet åker med häst och vagn genom Stockholm som nygifta

Kronprinsessparet åker med häst och vagn genom Stockholm som nygifta.

“För nio år sedan hade jag förmånen att lära känna en ung kvinna med en härlig humor, en stark pliktkänsla och dessutom väldigt, väldigt klok.

Vi blev vänner. Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon. De här åren med dig Victoria har flugit förbi, har varit de bästa i mitt liv.

Jag kommer aldrig glömma den gången hon lämnade mig för en av hennes många resor. Den här gången till Kina. Vi skulle vara ifrån varandra en hel månad. Kvällen innan hon skulle åka kom hon hem sent, på grund av ett officiellt åtagande, och hon hade mycket att förbereda inför sin långa resa. Men istället för att få lite värdefull sömn så satt hon uppe hela natten och skrev.

Avslöjade kärleksfull hemlighet

Morgon efter, när hon hade åkt, hittade jag en låda. Med 30 handskrivna brev, adresserade till mig. En för varje dag. Det här en romantisk gest som är så typiskt dig, Victoria. Den säger allt om vilken kärleksfull person du är”, sa Daniel i sitt tal.

Foto: TT