Prins Daniels avslöjande om mamma Ewa Westling

prins daniels erkännande om ewa westling

I juni firade Victoria och Daniel 10 år som gifta. Men hur gick det till när kronprinsessan besökte Ockelbo, och det röda kejdehuset på Smältvägen, för allra första gången?

I år är det 10 år sedan Daniel Westling gifte in sig i den svenska kungafamiljen. Den unga gymägaren från Ockelbo hade, som alla känner till, redan haft en relation med kronprinsessan Victoria i åtta år men den 19 juni, 2010, blev de äntligen man och hustru.

När bröllopsmiddagen ägde rum i Vita havet höll Daniels pappa Olle ett varmt och slagkraftig tal. Ett tal som senare skulle bli kvällens stora snackis.

Daniel tog med Victoria hem till Ockelbo

“Vi blev väldigt glada den dag Du berättade att du träffat en flicka Du ville ta med Dig hem för att presentera för oss. Att det var just den flickan hade vi inte riktigt räknat med!”, sa Olle i sitt tal och alla skrattade.

Kronprinsessan Victoria kramar sin svärmor Ewa Westling.

Det var lite nervöst när Victoria och Ewa Westling skulle träffas för första gången, har kronprinsessan berättat.

Samma år gjorde prins Daniel även intervju med Svensk Damtidning där han berättade om den där första resan hem till Ockelbo. Då Victoria skulle få lära känna Ewa och Olle Westling. Kronprinsessan har själv sagt att hon var nervös men enligt Daniel fanns det inte alls några spänningar i luften.

– Det gick väldigt lätt att ta Victoria till Ockelbo. Mina föräldrar är väldigt lugna och trygga personer. Det ska mycket till innan de hetsar upp sig och blir nervösa. Sen är det som för alla föräldrar som har ett barn som träffar någon där kärlek uppstår. Det är en glädje för hela familjen, berättade prinsen i intervjun.

Foto: TT