Prins Daniels besked: Så mår pappa Olle i dag

Olle Westling och hans son prins Daniel.

Att prins Daniel mår bra efter njurtransplantationen, det vet vi. Men hur står det till med hans fina pappa Olle?
Prins Daniels ånger med mamma Ewa
Slå på ljud

Han är Sveriges egen entreprenörsprins, och han är superenergisk på jobbet. Ja, att Daniel mår bra, 10 år efter njurtransplantationen, det får vi bevis för nästan varje dag. Men hur står det till med hans fina pappa Olle?

Svar: Jotack bra!

Det står klart efter att prins Daniel summerat de tio åren efter njurtransplantationen i en intervju med SVT:s Året med kungafamiljen som sänds på nu på söndag.

Prins Daniel blir intervjuad av Året med kungafamiljen 2019.

Prins Daniel under intervjun i Prins Bertils våning på Kungliga slottet.

– Det är väl pappa som borde svara på den frågan själv. Men han mår bra kan jag berätta för dig, han har aldrig haft några problem, säger prins Daniel i programmet.

När Svensk Damtidning träffade prins Daniel vid hans officiella besök på transplantationskirurgiska kliniken på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge i maj, så gav han samma glada besked:

– Jag mår jättebra! Och pappa också. Det enda är väl att jag har väl fått en och annan häl för mycket på mig i natt, det blir ju så med små barn i sängen som ligger och rör sig, men annars är jag pigg! Och jag reser ju och flänger och far, så det är ju inga 40 timmar i veckan, jag utsätter mig själv för mycket stress och ganska hårt arbete, och ändå funkar det så bra.

prins oscar ewa westling Olle Westling kronprinsessan victoria

Prins Oscar på besök hos farmor Ewa och farfar Olle i Ockelbo 2018.

– Pappa brukar skoja med mig och säga ”jag förstår att du är pigg med den kvalitetsnjuren”. Ja vi får se om jag behöver en till brukar jag säga då. Man måste kunna skämta om det också!

Olle Westling – 10 år efter njurdonationen

Prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling.

Snart blir det fest i familjen Westling-Bernadotte: dagen efter Trettondagen fyller Olle 75 år.

Ewa och Olle Westlings hus på Smältvägen i Ockelbo.

Olle och Ewa bor kvar i det röda kedjehuset på Smältvägen i Ockelbo och grannarna har sedan länge vant sig vid att kronprinsessfamiljen (och livvakterna från Säpo) kommer på besök.

Prins Daniels livsviktiga uppmaning

Daniel är en viktig röst i donationsfrågan och i Året med kungafamiljen har han en uppmaning:

– De flesta som ser det här programmet har väl antingen telefonen i handen eller på bordet intill. Och då kan man bara ta telefonen och gå in på donationsregistret och så anmäler man sig, det tar bara några sekunder eller kanske en minut. Så fort går det. Och det handlar om att rädda liv.

Klicka HÄR så kan du anmäla dig till Donationsregistret.

Prins Daniel uppmanar alla att anmäla sig till Donationsregistret.

– Jag kan inte tänka mig något värre än att som förälder ha ett barn som har behov av ett organ som skulle kunna komma om viljan att ge var större, säger prins Daniel.

Året med kungafamiljen sänds nu på söndag 22 december kl 20.00 i SVT1.

Foto: TT, SVT.