Prins Daniels beslut – efter öppna utskällningen

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Prins Daniel skällde nyligen ut delar av idrottssverige. Nu dyker han upp på en oväntad plats.

Prins Daniel har som bekant ett stort intresse för idrott och hälsa. Men vår prins är också sträng – sporten måste vara fri från fusk.

Det gjorde han tydligt under sitt inledningstal som han höll för Riksidrottsförbundets satsning "Antidoping Sverige" förra veckan.

– Idrotten är till för alla. Där ska alla få möjlighet att delta och tävla, på lika villkor. Bryter man mot reglerna får man ta konsekvenserna – och de konsekvenserna ska också vara på lika villkor. Oavsett vem eller var man är, sa en strikt prins då.

Prins Daniel håller traditionen vid liv – trots orden

Prins Daniel kan inte vara alltför arg på idrottssverige ändå. Trots sina hårda ord ska han ikväll, måndag den 18 januari, medverka i Idrottsgalan 2021.

Det här har blivit en tradition för vår "idrottsprins" som såklart vill hylla och stötta Sveriges sportprofiler.

Årets gala blir dock på många sätt annorlunda. På grund av pandemin är festkvällen digital och prinsessan Sofia som tidigare medverkat ska titta på från TV-soffan.

– Ja, eftersom Idrottsgalan är digital i år så kan prinsessan Sofia – liksom hela kungafamiljen – följa den på TV, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt.

– De som medverkar med tal i samband med prisutdelningen är prins Daniel och prins Carl Philip.

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

Kristin Kaspersen om Idrottsgalan 2021

Kristin Kaspersen leder som vanligt galan och hon har höga förväntningar på kvällen, trots att den blir annorlunda.

– I år är jag extra glad över att få leda Idrottsgalan, först och främst med tanke på att det har varit ett sådant speciellt år inte bara för idrotten utan för Sverige och hela världen.

– Men också för att det är mitt tionde år som programledare för galan. Jag är också väldigt glad över att vi får möjligheten att hylla de idrottskvinnor och män som tränat, kämpat och haft möjligheten att tävla under detta säregna år, säger programledare Kristin Kaspersen.

Idrottsgalan direktsänds i SVT1 och SVT Play samt i Sveriges Radio måndag den 18 januari kl 20.00.

LÄS MER: Prinsessan Sofia – därför saknas hon på Idrottsgalan 2021

Foto: TT