Prins Daniels beslut för Estelle – efter hemska beskedet

prins daniel

tt

Det blir ett annorlunda påsklov för prinsessan.

Det är påsklov för skolbarnen i Stockholm den här veckan och det gäller även för prinsessan Estelle! Men det blir inget vanligt påsklov i år. Förut har kronprinsessfamiljen synts i bland annat Ockelbo för att hälsa på farmor Ewa och farfar Olle, men i år blir det inget med det.

Istället får de fira påsk tillsammans hemma på Haga, som tur är har ju Estelle lillebror Oscar och hunden Rio att leka med. Victoria och Daniel är även hejare på att hitta på aktiviteter med sina barn så det blir nog inget stillasittande lov för någon i familjen.

Hela kungafamiljen följer nämligen rekommendationerna att fira med så få personer som möjligt, och bara sina allra närmaste.

– Kungafamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och familjerna kommer att fira var för sig, sa hovets informationschef Margareta Thorgren inför påskhelgen.

Även förra året firades påsken med restriktioner. Då lade kungahuset ut en video i sina sociala medier från när alla familjerna ses över ett videomöte.

I filmen fick vi se kungaparet på Stenhammar, kronprinsessfamiljen på Haga, Madeleine och Chris i Florida och Carl Philip och Sofia på Villa Solbacken.

Dessutom fick vi veta vad äldsta barnbarnet, prinsessan Estelle, gav mormor och morfar i påskpresent!

Estelles present

I mitten av filmen visar hon nämligen upp ett fint påskort, med en lama ritad på framsida. Och inuti kortet har hon skrivet en liten påskhälsning.

“Mormor och morfar – jag har gjort ett litet påskkort till er. Det ska föreställe en lama. Sedan har jag skrivit Glad påsk mormor och morfar. Varma hälsningar Estelle”, säger den 8-åriga prinsessan i filmen.