Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels beslut för prinsessan Estelle, 12 – är som vi trott

28 apr, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Ett viktigt beslut för de kungliga barnen.
Annons

Om det är någonting prins Daniel har lyckats med, så är det att föra vidare kärleken till sport och rörlighet till sina två barn, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!Brand logo
Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!

Det har varit tydligt genom åren och de otaliga fotbollsmatcher som Daniel har tagit med, framför allt, Estelle på.

Jonas Ekströmer/TT

Som exempelbilden ovan, då prins Daniel tog med sig dottern hela vägen till gruppspelsmatchen Sverige-Thailand på Allianz Riviera i Nice, Frankrike under VM 2019.

Annons

Så det är ingen tvekan på att Estelle är ett inbitet fotbollsfan.

Prins Daniel stöttar AIK

Men det är inte bara matcher utomlands som far och dotter går på. Roligast är det ju faktiskt på hemmaplan, eftersom Daniel är ett välkänt fan av Stockholmsklubben AIK.

Daniels beslut för sina barn

Och det var bara glada miner – favoritlaget knep vinsten och Estelle sågs exalterat hurra från läktaren.

Det är minst sagt ett bra beslut av prins Daniel, som tidigare talat om möjligheterna till rörlighet för barn och unga som en viktig samhällsfråga, att föra vidare intresset för sport och idrott till barnen.

Annons