Prins Daniels beteende på kungafesten väcker frågor – avslöjande bilderna

Prins Daniel

Prins Daniels beteende väcker frågor med sitt beteende på den stora slottsfesten.
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!
Slå på ljud

Prins Daniel börjar bli en kunglig veteran. När han först börja dejta kronprinsessan Victoria fanns det skeptiker som tvivlade på att han skulle finna sig tillrätta i de fina salongerna – men tji fick de.

Daniel fanns vid kronprinsessans sida under den fabulösa banketten på slottet i veckan, när kungafamiljen välkomnade den spanska regenten kung Felipe och hans drottning Letizia.

Prins Daniel väcker frågor med sitt beteende på festen

Daniel satt bredvid samma Letizia under middagen och sågs konversera med den spanska drottningen. Men vi kunde inte låta bli att notera en detalj som återkom i flera bilder från kvällen. En väldigt tydligt gest som Daniel återanvände gång på gång.

Kolla in detta!

Kungafamiljen

Och igen!

Claudio Bresciani/TT
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel

Prins Daniel med de knäppta händerna.

Jonas Ekstromer/TT

Ni ser de knäppta händerna? Det verkar som att Daniel hade en favoritpose för kvällen.

Vad säger då ett par knäppta händer? Vissa kroppsspråksexperter menar att de skickar väldigt tydliga signaler.

”Den som står med huvudet böjt eller sitter med nedböjt huvud, hopknäppta händer och kanske sammanpressade ben, verkar blyg och osäker. Oftast brukar kvinnor ha lättare att fastna i den här ställningen”, kan man läsa i en text framtagen på Luleås tekniska universitet.

Skådespelerskan och kroppsspråksexperten Mi Ridell föreläser, utbildar och skriver böcker om vad man säger och avslöjar om sig själv som inte är det talade ordet. Hon säger i en intervju med Svensk Dam att man ska akta sig för att läsa in för mycket i enskilda gester.

– Kroppsspråket är en viktig del av vår kommunikation. Vi tror mer på det vi ser än det vi hör. Men det är viktigt att komma ihåg att man aldrig kan "döma" någon utifrån en enskild gest, det är alltid det sammantagna intrycket som räknas, säger Mi.

– Att ha armarna i kors kan också vara en lyssnarposition. Man kan även titta på hans händer; personer som döljer sina händer framstår som opålitliga, men prins Daniel döljer dem inte.