Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Daniels dolda förflutna

19 sep, 2020, 09:00 
Prins Daniel kronprinsessan victoria daniel westling
Det är fascinerande att se bilderna på prins Daniel som ung! Och visste du detta om hans liv – innan han träffade Victoria?
Annons
Här avslöjar Daniel sitt stora misstag – hör prinsens egna ord!Brand logo
Här avslöjar Daniel sitt stora misstag – hör prinsens egna ord!

 

Det härliga smajlet. Och 1990-talsfrisyren. Håll med om att det är fascinerande att se den här bilden på prins Daniel som ung! Nu har han hunnit fylla 47, hittat sin kungliga roll och blivit pappa till Estelle och Oscar. Han är den i kungafamiljen som lyfter fram de viktiga folkhälsofrågorna. Och han åker Sverige runt och peppar unga till att våga starta eget.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel, nyss fyllda 47.

Ja, de flesta tycker nog att de har rätt bra koll på prins Daniel numera. Men visste du att han har jobbat som vårdbiträde på ett äldreboende? Ett arbete som han hade i nio månader innan han ryckte in i lumpen, och som han verkligen gillade.

Annons

– Ja, oj vad jag låg raklång och dammsög under sofforna hos tanterna! sa Daniel i en numera klassisk intervju i DI Weekend.

Prins Daniel om jobbet i hemtjänsten

– Jag har alltid haft en fin relation till mina mor- och farföräldrar och jag har stor respekt för äldre. Jag tycker om människor i alla åldrar, helt enkelt. Nu låter jag visst som en väldigt gullig kille här, men det är faktiskt sant.

Tiden i äldreomsorgen är också en erfarenhet som han är tacksam för i dag:

– Jag vet hur det är att vårda dementa människor. Det ska duschas, matas och ges mediciner. Det är en erfarenhet som man bär med sig hela livet.

Daniel har också arbetat ett år med barn med särskilda behov, både i skolan och på fritids. Och i våras berättade han om sitt första sommarjobb, som kommunal gräsklippare hemma i Ockelbo.

Prins Daniel på skolfotot från nian
Daniel Westling på skolfotot från nian.

Då var han femton och hade hockeyfrilla och fläta i nacken, och han körde runt med gräsklipparen och röjsågen hela sommaren. Och ska vi tro Daniel så har gräsmattorna i Ockelbo aldrig varit så fina som då…

Annons
Ewa Olle Westling Ockelbo
En lång och vindlande väg från kedjehuset på Smältvägen till Haga slott.
Prins Daniel
Prins Daniel 2020, på hovets officiella bild.

Foto: TT, Elisabeth Toll/Kungliga Hovstaterna.

Annons