Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels enorma pengaregn – det ska miljonerna användas till

10 okt, 2022, 12:22 
https://image.svenskdam.se/image-8677472?imageId=8677472&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=67.31&x=0&y=10.58
Indra Nordemar

Prins Daniel tar ut 20 miljoner i vinstutdelning inom loppet av ett år. Nu avslöjar Svensk Dam vad han ska använda pengarna till.

Annons
7 saker du inte visste om prins DanielBrand logo
7 saker du inte visste om prins Daniel

Det exklusiva gymmet Master Training har blivit en riktigt framgångssaga för prins Daniel. Förutom att det var där han träffade sitt livs kärlek kronprinsessan Victoria, har det även gett klirr i prinsens privata kassa.

Daniels ägarbolag Formwij AB ägde tidigare 70 procent i friskvårdsbolaget Lapada AB – som är aktieägare i Master Training. Men strax innan pandemin svepte över världen sålde Lapada hälften av sitt innehav i gymkedjan – vilket motsvarade 30 miljoner kronor.

På räkenskapsdagen den 31 december 2021 landade det egna kapitalet på över 12 miljoner kronor – och det var strax efter han redan plockat ut 10 miljoner – och nu gör han det igen.

Prins Daniel plockar ut 20 miljoner

Den 5 oktober beslutades det på en bolagsstämma att Daniel tar ut ytterligare 10 miljoner. Inom loppet av ett år har prinsen alltså plockat ut 20 miljoner i vinstutdelning.

Annons

Vad pengarna gick till i fjol, eller vad de ska läggas på nu har det varit ett hemlighetsmakeri kring.

– Om jag hade vetat det så skulle jag inte ha berättat det för dig, säger Jan Lindman, ekonomichef vid kungahuset, till Expressen.

Det ska miljonerna användas till

Men nu kan Svensk Dam avslöja att de kommer spenderas på kronprinsessfamiljens nya sommarhus på Värmdö!

Daniel har inte tagit ut så pass stora summor någonsin. Innan 2021 hade han inte tagit ut något överhuvudtaget sedan 2016, då han plockade ut 2,2 miljoner.

Men Värmdö-huset verkar vara något som Daniel vill investera stort i. Han och Victoria köpte tomten 2020 och fick bygglov i fjol.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då till Nacka Värmdö Posten.

Annons

Victorias och Daniels nya lyxhus på Värmdö

Bygget av deras framtida sommarparadis är nu i full gång. De fyra hus som redan fanns på tomten har rivits men Victoria och Daniel kommer att behålla bryggan och sjöboden.

I bygglovet som Expressen tagit del av framkommer det att en ny huvudbyggnad planeras med tre intilliggande hus. Kronprinsessparet planerar även att anlägga en pool och bygga mur.

Foto: TT

Annons