Prins Daniels fina gest för pappa Olle

Prins Daniels gest för sin pappa Olle Westling.

Daniel är prins – men i grunden en vanlig kille från Ockelbo.
Slå på ljud

Självklart finns prins Daniel där för sin pappa, Olle Westling. Far och son har en nära relation och träffas så ofta de kan. Och nu när Olle Westling har fått barnbarn är det så klart extra roligt att umgås.

I hemorten Ockelbo finns många historier som illustrerar hur nära relationen mellan Daniel och Olle Westling är. Ett exempel kommer från Gert Dahlqvist, tidigare kommunchef i Ockelbo. Han känner Daniels föräldrar sedan åratal tillbaka och har haft ett nära samarbete med Olle Westling då denne jobbade som socialchef i kommunen. Gert Dahlqvist har tidigare berättat för Gefle Dagblad om ett minne som alltid kommer finnas med honom:

– Jag var på Olles 50-års fest och minns att Daniel serverade där. Senare när det blev känt att Daniel umgicks med kronprinsessan kändes det sensationellt och oväntat. Men för Ockelbo var det inget omvälvande, inget man gjorde en stor affär av, berättade Gert Dahlqvist för tidningen.

Ockelbo blev Daniel och Victorias fristad

Gert Dahlqvists efterträdare som kommunchef, Maya Olsson, minns hur Ockelbo blev en fristad för Victoria och Daniel efter att de blivit ett par.

– Man kunde se dem sitta på torget och visste när de var i byn. Det fanns en tyst överenskommelse om att låta dem vara i fred. Ockelbo skulle vara en fristad där de kunde vara vanliga människor. Jag såg dem flera gånger på basketmatcher när Ockelbo spelade i högsta serien, berättade hon för Gefle Dagblad.