Prins Daniels förändring – agerar mitt i krisen

Prins Daniel
Coronakrisen har tvingat fram många nya lösningar – och i dag gör prins Daniel verklighet av en!
Annons

Daniel är verkligen Sveriges egen entreprenörsprins. I vanliga fall åker han ju Sverige runt tillsammans med sitt Prins Daniels Fellowship och sitt gäng superentreprenörer för att peppa unga att våga ta steget och starta företag.

Annons

Tusentals elever har hört honom sprida sitt budskap på gymnasieskolor och universitet, från norr till söder, och många gånger har prins Daniel haft Spotify-grundaren Martin Lorentzon vid sin sida i expertpanelen.

Annons
Prins Daniel med Isabella Löwengrip och Martin Lorentzon Spotify Prins Daniel besökte Sundvall. Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram,
”Starta smått och tänk stort” och ”3% affärsidé, 97% genomförande” brukar vara prins Daniels bästa tips. Men viktigast av allt: det är hårt arbete som gäller.

Men just nu är ju ingenting normalt och allt detta ligger på is för mycket lång tid framöver. Som tur är finns det ändå sätt att upprätthålla arbetet och i dag har prins Daniel kunnat återknyta till sitt Fellowship, genom att ha vad hovet kallar för ”en digital adeptträff”.

Så jobbar prins Daniel i coronakrisen

prins daniel nyhetsmorgon
Prins Daniel hemma på Haga.
Annons

Prins Daniels bas var Haga slott som vanligt, och deltagarna i detta digitala möte var ett gäng som han har peppat under åren som fått. Att bjuda på den där mixen av entusiasm och handfasta råd om hur man gör verklighet av sina entreprenörsdrömmar är helt enkelt prins Daniels bästa gren – och nu fick han möjlighet att stämma av och höra hur det har gått för alla. Samtidigt som de unga entreprenörerna fick dela med sig av sina erfarenheter och berätta hur de hanterat coronakrisen.

hösten 2018: prins Daniel besökte Kärrtorps gymnasium med sitt Fellowship.
Så här såg det ut hösten 2018 när prins Daniel besökte Kärrtorps gymnasium med sitt Fellowship, som drivs i samarbete med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien.

– Vår vision är att alla unga som vill ska våga ta steget och starta företag. Det är ett jättebra sätt om man vill skapa förändring – och dagens unga har ju ett stort samhällsengagemang, vill förändra och vill påverka i miljöfrågor, sa prins Daniel till Svensk Dam när vi träffade honom i Sundsvall häromåret.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Prins Daniels förändring – agerar mitt i krisen”

 1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

  Har Daniel förändrats? Jag tycker att han borde ha andra glasögon. De starkt markerade passar inte honom.


  1. Bror skriver: 5 maj, 2020

   Här, bästa charlotte, är vi överens.
   Kan vi också vara överens om att pondusen inte sitter i det dubbelknäppta?


  2. charlotte skriver: 6 maj, 2020

   Bror,
   Instämmer. Daniel borde vara stylad på helt annat sätt för att framträda mer elegant och få den ev pondus du skriver om. (Daniel är ju så populär på detta forum så man får väl säga ursäkta).


 2. Obs skriver: 8 maj, 2020

  Pondus – Daniel Westling har som bekant ett mycket stort självförtroende och med tanke på hur kär Victoria alltjämt sägs vara i honom bestämmer han nog det mesta själv.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar