Prins Daniels galna lyxköp – visar upp

prins daniel

Jessica Gow/TT
Prins Daniel väljer ofta de mer blygsamma attiraljerna, förutom när det kommer till den här accessoaren.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel framställer sig gärna som ett par med båda fötterna på jorden, som inte gillar att sväva ut i lyx och flärd utan håller sig till prisvärda kläder och accessoarer som de dessutom gillar att bära flera gånger innan de går vidare till något nytt.

Men ibland slår de till på något extra lyxigt, och precis det gjorde prins Daniel för några år sedan när han plötsligt dök upp bärandes en uppseendeväckande klocka på armen, något Expressen rapporterade om då.

Prins Daniel visade upp dyrgripen

Det var under Framtidsdagen i Münchenbryggeriet i Stockholm för drygt fem år sedan som han visade upp sin nya dyrgrip, nämligen en Rolex Daytona i helguld. Samma modell på klocka som både Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har setts bära. Därefter har han burit den vid många olika tillfällen.

I Expressen uttalade sig klockexperten Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851 i Stockholm om Daniels nya klocka.

prins daniel klocka rolex daytona

Prins Daniel bär gärna sin Rolex Daytona.

Karin Törnblom/TT

– Oh, ja. Det är en klassisk klocka. En fantastisk modell, säger klockexperten. Daytona är svåraste modellen att komma över av Rolex. Det är väldigt få som kommer ut på marknaden varje år och därför blir Daytona så eftertraktad, sa han då till tidningen.

– Det är en helguld Daytona. Vad jag kan se så är det en gammal Daytona med det gamla urverket från 90-talet. En jättefin och underbar klocka. Det är ju en av de mest klassiska klockorna. En ikon bland klockor.