Prins Daniels glädjebesked – efter alla spekulationer

Prins Daniel

Prins Daniel har fått ett oväntat men mycket glädjande besked.
Se kärleksögonblicket mellan Victoria & Daniel på Nobel!
0:28

Efter reklamen: Se kärleksögonblicket mellan Victoria & Daniel på Nobel!

(0:28)

Slå på ljud

Prins Daniel har ett stort, livslångt intresse för idrott. Det är inte för inte som han ibland går under smeknamnet "Idrottsprinsen".

Och nu har Daniel all anledning att fira. Hans hemlän Gävleborg har redan lyckats leverera två OS-guld till Sverige!

Glädjebesked till prins Daniel – vilka scener

Det senaste åktes hem av Sara Hector från Sandviken. Hon trumfade storfavoriten Mikaela Shiffrin och fixade guld i storslalom.

Sara hade redan innan loppen funnits med i spekulationerna som en medaljkandidat.

– Klart det finns hopp, det har jag visat nu och det är jätteroligt att jag kan åka så snabbt. Men otroligt mycket ska stämma för att lyckas den dagen. Det är en chans – mer än en press att lyckas, sa Sara innan de olympiska spelen drog igång.

Man får anta att Daniel följde tävlingarna med hjärtat i halsgropen. Och kanske fällde han en tår när han såg Saras redan klassiska segrarintervju.

– Jag skakar. Jag är verkligen helt skakis. Det känns... Helt sjukt. Jag är så stolt, säger Sara.

– Jag är så stolt. Och så tacksam. Och de är väl de orden jag sagt hela säsongen. Jag hade inte haft en chans att komma hit utan det otroliga stödet jag haft. För det är så många som stöttat mig. Utan dem så går det inte. Utan alla de personerna skulle det vara omöjligt för mig. Det är riktigt underbart att få ha ett sådant stöd.

"Det är fantastiskt"

Och igår fixade Walter Wallberg från Bollnäs Sveriges allra första guld i Peking-spelen, när han tog hem segern i puckelpist.

– Det är fantastiskt att vinna ett OS-guld för Sverige. Ett fantastiskt land. Jag är stolt över att tävla för Sverige, jag har ett fantastiskt lag bakom mig och fantastiskt stöd från Sveriges olympiska kommitté. Det är fantastiskt, säger Sveriges första OS-medaljör 2022, sa Walter i sin tårfyllda vinnarintervju.