Prins Daniels hektiska tid – efter tuffa resan

prins daniel efter ari behns begravning

Ingen rast och ingen ro för prins Daniel. Efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar arbetar han och Victoria mer än någonsin.

Prins Daniels år började i moll. Fredagen den 3 januari åkte han till Oslo för att representera den svenska kungafamiljen vid Ari Behns begravning. Daniel gick in i kyrkan med nederländska prinsessan Laurentien i armkrok och satte sig sedan i bänkraden bakom de närmast sörjande.

prins daniel ari behns begravning

Prinsessan Laurentien och prins Daniel på Ari Behns begravning.

Inte ett öga var torrt när biskop Kari Veiteberg berättade om Aris liv och tragiska död. Och när 16-åriga dottern Maud Angelica Behn höll sitt tal var Daniel tvungen att ta av sig glasögonen och torka ögonen. Begravningsceremonin var förstås tuff men prinsen var mån om att vara på plats. Han och Victoria står otroligt nära Märtha Louise och Haakon och Mette-Marit träffar de regelbundet. Att någon av dem skulle åka på begravningen var självklart.

Prins Daniel på plats vid Ari Behns begravning

Men kort efter minnesceremonien var prins Daniel tillbaka i konungens tjänst. En vecka ledigt, efter den starka upplevelsen, blev det inte. Redan den 9 januari åkte prinsen till innovationsmyndigheten Vinnova för att lära sig mer om artificiell intelligens och framtidens hälsa och sjukvård. Han såg, som vanligt, samlad och fokuserad ut samtidigt som blicken var allvarligare. Att gå på en begravning, när en så ung människa begravs, lämnar ingen oberörd och Daniel har helt säkert haft Ari i tankarna, även efter ceremonien i Oslo.

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT