Prins Daniels hemliga miljongåva till prinsessan Estelle

Prins Daniel och prinsessan Estelle

Prins Daniel har fixat en gåva värd miljoner för sin älskade dotter prinsessan Estelle.

503 Service Unavailable

Prins Daniel är en engagerad pappa av den moderna skolan. Det vet alla som följer kronprinsessparet någorlunda väl.

I februari i fjol avslöjades det att Daniel, tillsammans med kronprinsessan Victoria, startat en egen stiftelse å prinsessan Estelles vägnar: Prinsessan Estelles kulturstiftelse.

– Det är en helt ny stiftelse som kronprinsessparet har tagit initiativet till, sa Sara Sandström Nilsson, stiftelsens verksamhetsledare, i en kommentar.

Prins Daniels miljongåva till prinsessan Estelle

Prins Daniel och prinsessan Estelle

Prins Daniel är världens bäste pappa!

Stiftelsens första projekt var en permanent utställning i Rosendals skulpturpark, där Daniel hade varit med och handplockat den amerikanska konstnären Alice Aycocks verk.

Daniel har också använt sina hemliga kontakter inom näringslivet för att kunna finansiera Estelles stiftelse och göra den till en riktig spelare inom kulturvärlden.

Miljonärer bakom Estelles kulturstiftelse

Dagens Industri har avslöjat att Daniel värvat in verkliga höjdare till projektet. Bland finansiärerna hittar vi bland andra Spotify-grundarna Daniel Ek och Martin Lorenzon, Volvos styrelseordförande Carl-Henric Svanberg, Kinneviks storägare Cristina Stenbeck och kändismiljardären Erik Selin (expojkvän till Isabella Löwengrip).

"Hur mycket pengar finansiärerna har bidragit med är inte offentligt, men det rör sig om ett och samma engångsbelopp", skriver Dagens industri.

Dagens industri avslöjar också att det andra permanenta verket som stiftelsen ska installera i Rosendals skulpturpark blir "Life Rings" av den kända konstnärsduon Elmgreen & Dragset.

"Vi är väldigt stolta över att Elmgreen & Dragsets skulptur blir ett permanent bidrag till skulpturparken. Verket belyser hur vi alla, speciellt i dessa tider, är beroende av varandra. Det gestaltar en global önskan om ökad gemenskap, solidaritet och gränsöverskridande samarbeten”, skriver prins Daniel i ett mejl till tidningen.

Utställningen "Life Rings" får en digital invigning den 8 juni.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka