Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels historiska beslut utan Victoria – nu väljer han att berätta

02 okt, 2023, 15:00 

Prins Daniels egna ord om golfslagen.

Annons

Prins Daniel har aldrig gjort någon hemlighet av att han älskar sport och rörelse. Som barn växte han upp nära fotbollsplan och hockeyrink – något som också gett honom epitetet Sportprinsen.

Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”Brand logo
Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”

Sportprinsen från Ockelbo har heller aldrig gjort någon hemlighet av att han gillar golf och inför kronprinsessan Victorias födelsedag han är alltid ett starkt namn under Victoriagolfen på Öland.

Där står han, iklädd sportkeps och golfklubba i handen, redo att pröva sina bevingade slag. Sen tar han sats, svingar till med rejäl kraft och skickar iväg bollen i en hiskelig fart över gräsplanen.

Daniels vilda glädje

De senaste dagarna har Daniel dessutom varit på plats på Marco Simone-banan utanför Rom. Där har 44:e upplagan av Ryder Cup utspelat sig och golfproffset Ludvig Åberg gjort storslagen succé.

Annons

För Daniels del var det första gången som han var på plats och bevittnade Ryder Cup. Han var också tagen över Ludvig Åbergs begåvning och hade bara positiva saker att säga som stjärnan.

– Det är otroligt spännande och som svensk känner man sig väldigt stolt över att vi har fått fram en så otroligt duktig spelare igen. Inom damgolfen har vi ju många som utmärker sig, men det är väldigt kul att vi kan ha en svensk kille i Ryder Cup-laget också, säger han.

Daniel om golfen

Ja, även om Daniel så klart är väldigt duktig på golf, så har han inte mycket att komma med när det gäller att tävla mot ett proffs av Ludvig Åbergs kaliber.

Detta är han väl medveten om och när han ska analysera Ludvig, som är främst känd för sitt spel från tee, kan han konstatera att han har en bit kvar innan han når upp till samma nivå med sin driver.

– Min är både kort och sned, erkänner Daniel.

Foto: TT

Annons