Prins Daniel hoppade in som flygande reporter för TV4

prins daniel tv4
Prins Daniel började torsdagen på ett ovanligt sätt. Under besöket på Tärnsjö skola rapporterade han direkt till TV4 – som flygande reporter!
Annons

“Upp och hoppa, Sverige!” Det var Daniels paroll när han åkte ut till Tärnsjö skola nu på morgonen. Kronprinsessparets stiftelse Generation Pep har nämligen anslutit sig till den nationella kampanjdagen som heter just, “Upp och hoppa”, och förutom att vara där och peppa eleverna passade prinsen på att extraknäcka som TV4-reporter. Ett nytt kungligt grepp – som vi inte har sett tidigare. Istället för att en reporter intervjuade prinsen fick Daniel svara på programledarna Jenny Alversjö och Steffo Törnquists frågor direkt in i kameran.

Annons

– Idag ska jag försöka bli lite varm här genom att röra på mig. Det är full aktivitet här på Tärnsjö skola, säger Daniel i filmklippet.

Det märks verkligen hur mycket Daniel brinner för frågor som rör just barn och ungas hälsa och vikten att röra på sig. Han fortsätter:

– Vi vuxna är väldigt viktiga förebilder och jag tror vi måste se till att barnen exponeras för fysiskt aktivitet. Att man tar en liten rörelsepaus i vardagen generellt. Idag är det endast tre av tio som rör på sig tillräckligt mycket. Vi sitter stilla runt nio timmar per dag och det är alldeles för mycket. Det känns som äventyret har flyttats in i skärmen istället för utomhus.

Sedan berättar han också vilka som är Generation Peps största framgångar.

– Vi har haft en god förmåga att samla många intressenter som brinner för de här frågorna. Allt ifrån eldsjälar till företag. Den skolan som jag besöker idag gör en otrolig hälsosatsning. Bland annat använder de en metod som heter Pep Skola – där det finns både kunskap och inspiration att hämta.

“Vet inte hur det ser ut”

Intervjun avslutas med att Jenny Alversjö berömmer Daniel för sin insats som flygande reporter. “Du är varmt välkommen att fortsätta det uppdraget”, säger hon lite skämtsamt.

– Jag vet liksom inte var jag har blicken någonstans och vet inte riktigt hur det ser ut där här, skrattar prinsen.

Vi har pratat med Johanna Thulin Bratten, chef för Nyhetsmorgon, som berättar mer om det ovanliga greppet med prins Daniel som flygande reporter.

– Vi är väldigt nöjda med inslaget. Prins Daniel brinner för att sprida kunskap om hur viktigt det är att få barn och ungdomar att röra på sig. Efter samtal med hovet kom vi fram till att det var en bra idé att göra en intervju med Prinsen när han besökte en skola i Tärnsjö.

Läs mer

Foto: TV4

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Prins Daniel hoppade in som flygande reporter för TV4”

 1. ananas skriver: 31 januari, 2019

  Prins DanielS ???? hoppade …
  Tycker det är sorgligt med skrivfel redan i rubriken.


  1. Helena Wiklund skriver: 31 januari, 2019

   Tack för att du uppmärksammade detta. Nu korrigerat!


 2. m skriver: 31 januari, 2019

  Inget nytt under solen men bra att han tillåts göra uppdrag som han trivs med. Ser fram emot fler representationer tillsammans med svärfar. Som make till en blivande regent så skulle nog detta vara väldigt givande.


 3. konsttanten skriver: 31 januari, 2019

  Daniel, är en kille som klarar det mesta, verkar det som. Beundrar han engagemang; skall upprepas och nötas in. Hos mig, har han gjort det, fast jag direkt inte är något barn.


 4. josefin skriver: 1 februari, 2019

  Hurtbulleflás i all ära, men jämfört med det danska k-huset (o nu senast J utbildning) ter sig “upp o hoppa” lite …..not top of the pops


  1. kalle skriver: 1 februari, 2019

   Att svenska barn rör sig alltför lite är ett problem som behöver uppmärksammas! Elevernas skolresultat och välbefinnande i skolan ökar om man i skoldagen lägger in rörelse. Jättebra att Daniel satsar på barnen likaså den dyslexisatsning som Sofia & Carl Philip gör.


  2. konsttanten skriver: 1 februari, 2019

   josefin: Militärutbildning är i mina ögon inget vidare. Förr sa man, att “den som inte klarar ett riktigt yrke, blir militär”, kanske…annorlunda idag?


 5. Cissi skriver: 1 februari, 2019

  Mycket trevligt inslag, fint samspel mellan programledare och reporter.


 6. Daga skriver: 1 februari, 2019

  Han passar bra som prins av Sverige.Daniel är så lagom.Varit lagom hela livet,en lagom familj,aldrig sticka ut, inga lik i lasten, aldrig några rubriker.Så lagom passar bra åt svenskarna.Välkammad och perfekt står han bakom Victoria i vått och torrt.Ja evigt ställa upp det kom med bröllopspaketet.De lever i idyllen av Sverige med vacker bostad i huvudstaden och eget sommarhus vid kalmarsund.Lätt och ledigt men med avlönad hjälp representerar de landet och monarkin i det lilla landet vid kalla Polcirkelns allt mer uppvärmda islager.Jag tänker på allt detta när jag ser
  Daniel med barnen i byn och i samtal med Jenny på TV4.Du säger hon. Eller?Daga


  1. IngridR skriver: 1 februari, 2019

   Ja Daga, så rätt! Trots ingifte i kungahuset har han behållit sin naturligt ödmjuka och diskreta framtoning. Inte allom givet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar