Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels löfte till Nobelpristagaren

13 dec, 2019, 19:00 
AvMalin Ny
Prins Daniel fick 2018 års litteraturpristagare Olga Tokarczuk som bordsdam under Nobelbanketten 2019. Duon fann varandra direkt och nu har det löfte, som de gav varandra, blivit känd för allmänheten.
Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 50?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 50?

Nobelgästerna hinner avhandla många samtalsämnen under den fyra timmar långa sittningen i Stockholms stadshus under Nobelbanketten. Under årets middag fick prins Daniel litteraturpristagaren Olga Tokarczuk till bordet, och de fann varandra direkt! Prins Daniel verkade helt enkelt stortrivas med sin bordsdam och sågs skratta och diskutera intensivt under kvällens gång.

– Jag pratade mycket med prins Daniel på min vänstra sida, vi lovade till och med att vi skulle höras vidare efteråt, berättar Tokarczuk för den polska nyhetssajten Onet.

Pratade med prins Daniel och kungen

Tokarczuk, som var 2018 års pristagare i litteratur, pratade även mycket med kungen under Nobelbanketten och även de verkar ha haft det väldigt trevligt tillsammans.

– Jag hade ingen aning om vad man pratar med en kung om, men det gick väldigt lätt, säger hon.

Hon beskrev kungen som ”väldigt trevlig, intelligent och varm att samtala med”, och avslöjade också att hon under samtalet försökte övertala kungen att sluta jaga – ett av kungens största intressen. Tokarczuk är själv intresserad av djurrättsfrågor, och har tidigare berättat att hon kommer att använda sina prispengar för att bygga upp en stiftelse.

– Jag är inte säker på att jag lyckades. Svenskar har en stor tradition kring jakten – att man måste kontrollera naturen, för annars löper den amok, säger Tokarczuk, till nyhetssajten.

Foto: TT

Annons