Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels miss med Victoria – bröt mot reglerna

31 maj, 2023, 17:30 

Kunglig etikett är lite mer strikt än den vi är vana vid!

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit gifta i snart 13 år nu och de känner varandra utan och innan. Ute på uppdrag är de ett riktigt team när de är tillsammans och när de är ifrån varandra gör de sin egen grej.

Se filmen: Här diggar kungen och Silvia loss till rocklåten!Brand logo
Se filmen: Här diggar kungen och Silvia loss till rocklåten!

Undertisdagen gästade Victoria något oväntat ett uppdrag som Daniel skulle hålla i, nämligen invigningen av ”Osagd”, den senaste skulpturen i Prinsessan Estelles skulpturpark på Djurgården i Stockholm.

Där hände dock något oväntat som vi sällan ser, prins Daniel bröt mot en kunglig regel.

När de klev ut ur bilen gick de fram mot personerna som var där för att möta dem och det var Daniel som tog täten. Kunglig etikett säger däremot att Victoria i egenskap av kronprinsessa ska gå först.

Annons

Därefter poserade de tillsammans med konstnären Charlotte Gyllenhammar, kulturminister Parisa Liljestrand, med flera och ingen verkar ha noterat missen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till invigningen av verket Osagd av Charlotte Gyllenhammar i Prinsessan Estelles Skulpturpark på Djurgården.

Konstnären handplockades för uppdraget

Det var Charlotte Gyllenhammar som hade fått frågan att tillverka ett konstverk till parken och hon valde att skapa en fyra meter hög bronsstaty som fått namnet ”Osagd”.

”Jag känner mig oerhört hedrad över att få göra ett verk till Prinsessan Estelles Kulturstiftelse och att få vara en del av den skulpturpark som växer fram i detta betydelsefulla område. Platsen har en särskild innebörd för mig eftersom jag tillbringat mycket tid på Kungliga Djurgården, både som barn och vuxen. Min skulptur Osagd kommer resa sig ur marken som en överväldigande fysisk gestalt gjuten i brons. Närvarande, påtaglig men inåtvänd i koncentration som inför en oväntad möjlighet.” säger Charlotte om sin skapelse.

Invigningen blev en fantastiskt fin stund i boklunden på Djurgården, med vacker sång från Charlottes dotter Agnes och tal av både prinsen och Parisa Liljestrand, allt lett av konferencier Pernilla August.

Annons