Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels nya beslut efter chockerande orden i SVT

31 aug, 2023, 06:00 

Nu har prins Daniel fattat ett nytt beslut.

Annons

Inför sin 50-års dag har prins Daniel ställt upp i en sällsynt intervju med SVT:s Carina Bergfeldt. Och vilka reaktioner det fick! Prinsens öppenhjärtlighet skapade rubriker runt om i världen – och här hemma.

Nu har han fattat ett nytt beslut.

Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Prins Daniels ord hyllas i tv

Ja, orden i intervjun chockade många. Bland annat berättade han om sin njursjukdom, kärleken till Victoria – och de bittra skilsmässorykten som florerade förra våren.

– Vi har ju sagt att vi inte ska kommentera det där mer utan att vi stängde den där dörren. Det där var en elak, falsk ryktesspridning som vi upplevde fick stora konsekvenser. Många vänner från hela Sverige och även utomlands hörde av sig och det nådde nån slags nivå så vi kände att det här kan vi inte acceptera, säger han bland annat.

Annons

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tillhör skaran som överraskades över prinsens ärliga ord.

– Han har aldrig varit såhär privat, öppen och ärlig. Det här är kanske den mest nakna intervjun som han någonsin har gjort. Han lämnar ut sig mycket och pratar mycket om privatlivet. Ovanligt för att vara en kunglighet, säger han i TV4:s Efter fem.

Prins Daniels beslut efter orden i SVT

Prins Daniel har hyllats vitt och brett, och Johan T Lindwall gav honom fem kungakronor (av fem möjliga). Men Daniel själv har hållit låg profil sedan intervjun strömmades ut, men under onsdagen beslutade han att ge sig ut på jobb, för första gången sedan han blev "the talk of the town".

I den kungliga kalendern står det nämligen att han närvarar vid Prins Daniels Entreprenörsdag – en extra rolig dag alltså! Prinsen brinner ju för entreprenörskap, något han också berättade om i intervjun.

Under denna dag, som bara inträffar en gång per år, samlar Prins Daniels Fellowship unga entreprenörer från hela landet som får mötas och inspireras av varandra. Ett alldeles utmärkt sätt att ta sig tillbaka till jobb efter att man blivit ett av landets hetaste samtalsämne, alltså.

Foto: SVT/TT

Annons