Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels okända syster – allt om Anna Westlings liv i det dolda

29 nov, 2020, 16:00 
AvAnnaClara von Hofsten
Anna Westling och maken Mikael Söderström
Har du koll på prins Daniels doldissyrra Anna Westling? Hon är en omgift socionom som gärna kör motorcykel, men som också smälter in perfekt på kungliga fester tack vare sin naturliga skönhet, stil och klass. Häng med till Annas och maken Mikaels villa utanför Gävle!
Annons
Det här är Anna WestlingBrand logo
Det här är Anna Westling

Visste du att prins Daniel har en väldigt stylish syster? Att Daniels föräldrar heter Olle och Ewa Westling och bor i ett rött kedjehus i Ockelbo, det känner nog många till. Men storasyster Anna Westling, nyss fyllda 50, har gått under radarn för många. Det beror på att Anna håller en om möjligt ännu lägre profil än sina föräldrar.

Anna Westling, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip
Anna och Mikael Westling Söderström – ett stiligt par som står sig väl i den kungliga konkurrensen!

Anna Westling syns aldrig i kungliga sammanhang

Anna syns aldrig i kungliga sammanhang – om de inte äger rum på hennes hemmaplan i Gävleborg eller gäller en familjehögtid eller ett släktkalas. De gångerna glider hon in klädd i något mycket elegant, men hon är alltid sval, blond, vacker och onåbar. Faktum är att Anna smälter in perfekt bland kungligheterna, trots att hennes yrke är rätt oglammigt får man säga – hon är nämligen socionom precis som pappa Olle.

Anna Westlings bröllop
Anna som vacker, stilren brud. Bröllopsmiddagen för de 20 gästerna åts hemma i villan.

Anna Westlings bröllop

Anna Westling var tidigare gift med Sven-Inge Blom, som även är pappa till döttrarna Hedvig och Vera. Hon är idag omgift med Mikael Söderström, lärare och ledarskapscoach. Anna och Mikael gifte sig året efter Victoria och Daniel, som naturligtvis var självskrivna gäster på den enkla men fina tillställningen – så diametralt olika deras eget bröllop!

Anna Westlings döttrar Vera och Hedvig
Annas fina döttrar, Vera och Hedvig, var brudnäbbar på morbror Daniels bröllop. Bilden är från kronprinsessan Victorias 40-årsdag för tre år sedan.

Prins Daniel var bröllopsfotograf

Anna och Mikael valde att gifta sig i Gävle Konserthus, med bara de 20 närmaste närvarande, och bröllopsmiddagen hölls hemma i villan. Bruden sa ja i en baraxlad, vit klänning med kort släp, och med det blonda håret prytt av en enkel fläta. Brudparets vänner stod för sången och brorsan Daniel fick agera bröllopsfotograf.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria bröllopsfotografer på Anna Westlings bröllop
Kolla vem som höll i kameran på Annas och Mikaels bröllop!

Anna Westlings relation till kronprinsessan Victoria

Syskonen Westling står varandra väldigt nära, och även Anna och hennes svägerska Victoria har en mycket bra relation. När Victoria fyllde 40 år var Anna förstås med och firade, både under den offentliga ceremonin på slottet och det privata partyt på Haga senare. Men annars umgås de helst familjevis under enklare former, i villan i Gävle, på Haga slott eller ute i naturen. Båda familjerna är också mycket sportintresserade, och går gärna på olika idrottsevenemang tillsammans. Då brukar Estelle exalterat heja och klappa händerna tillsammans med storkusinerna och idolerna Hedvig och Vera.

Estelle och familjen Westling
Estelle med Westlingklanen; Anna, Mikael och Olle och coola storkusinerna Vera och Hedvig.

Men samtidigt är gränsen knivskarp mellan Anna och Mikaels villavardag och Daniel och Victorias slottsliv. Anna bor med Mikael och dottern Vera, 16, i ett ljusgrått trähus om 148 kvadratmeter, beläget fem kilometer nordost om Gävle nära havet.

Annons

Dottern är sambo med hockeyproffset Victor Söderström

Till och från bor även Annas äldsta dotter Hedvig, 21, samt Mikaels barn Casper, 20, och Caisa, 18, i den ljusgrå trävillan. Hedvig har egentligen flyttat hemifrån och bor numera i en lägenhet i Stockholm med pojkvännen och hockeyproffset Victor Söderström, medan Casper och Caisa har sin bas hos mamma på andra sidan Gävle.

Annas man Mikael har också två barn från en tidigare relation; Casper och Caisa. Här ser vi dem på Oscars dop, bakom Hedvig och hennes dåvarande pojkvän Oliver Dackell – även han hockeyspelare.

Området är relativt nybyggt samtidigt som husen ligger ganska tätt, och faktum är att just familjen Westling Söderströms hus är extra exponerat eftersom det ligger i mitten av området – svårt alltså att bjuda över brorsan med familj på grillmiddag utan att väcka uppmärksamhet! 2010 ansökte Anna och Mikael därför om bygglov för att få sätta upp ett plank som insynsskydd, med hänvisning till särskilda skäl. Men paret fick nej i två instanser, och istället planterade de en häck.

Victor Söderström och Hedvig Blom
I Gävle är det hockeykillar som gäller! Veras pojkvän Anton ”Ante” Ohlsson, 16, spelar i Brynäs, medan Hedvigs pojkvän Victor Söderström, 19, har kontrakt med Arizona Coyotes.

Anna Westling – en passionerad motorcykelförare

Anna har en naturlig air av stil, klass och elegans, och det kommer därför som något av en överraskning att hon även är en passionerad motorcykelförare! Familjen Söderström Westling äger faktiskt inte mindre än fem motorfordon; Anna har en Saab årsmodell 2004 och en motorcykel av Harley Davidson-typ och Mikael har en Audi och en äkta Harley Davidson – medan dottern Vera puttrar omkring i en mopedbil.

Sammanhållningen i familjen Westling är stark. Här ser vi Anna och Daniel på kusinbröllop med sina respektive makar, Mikael och Victoria.

Familjen Westling har också en rolig familjetradition; varje år under Kristi Himmelsfärdshelgen ställer de upp i Valborundan, en tävling för veteranmotorcyklar av årsmodell 1985 eller äldre. 2019 körde Anna och Mikael varsin motorcykel från pappa Olles samling, som själv körde med dotterdottern Vera i sidovagnen! Olle fick se sig slagen med knapp marginal av svärsonen Mikael, medan Anna hamnade sist i familjeutmaningen.

Annons

ANNA MARIA WESTLING SÖDERSTRÖM

Ålder: 50 år.
Gör: Socionom.
Bor: Villa byggd 2008 i bostadsområdet Lindbacka 5 km utanför Gävle.

BO MIKAEL WESTLING SÖDERSTRÖM

Ålder: 55 år.
Gör: Lärare, ledarskapscoach.
Bor: Villa byggd 2008 i bostadsområdet Lindbacka 5 km utanför Gävle.

HEDVIG ANNA FRIDA BLOM

Ålder: 21 år.
Gör: Studerar historia på Stockholms universitet.
Pojkvän: Victor Söderström, 19. Hockeyproffs, (back). Har kontrakt med Arizona Coyotes i USA men är kvar i Sverige pga corona.
Bor: Lägenhet i Vasastan i Stockholm.

VERA ANNA BEATA BLOM

Ålder: 16 år.
Gör: Studerar på gymnasiet.
Pojkvän: Anton ”Ante” Ohlsson, 16. Hockeyspelare, Brynäs (forward).
Bor: Villa byggd 2008 i bostadsområdet Lindbacka 5 km utanför Gävle.

Annons