Prins Daniel om besöket i Indien: "Imponerad"

prins daniel indien

Vilken resa! Prins Daniel tar med sig många lärdomar hem från Indien.

Prins Daniels Indien-resa leder mot sitt slut. I två dagar har han rest runt för att få en inblick i hur svenska företag hjälper barn i Assam-regionen till en bättre utbildning och resan har både varit trevlig och lärorik. Besöket började med att Daniel fick en rundtur på staden New Delhis gator och sedan väntade en lunchmottagning på svenska ambassaden. Idag fortsatte prinsens sin resa i distriktet Assam och hovet delade med sig av några fantastiska bilder från dagen!

“Idag har Prins Daniel besökt Kamrup-distriktet i Assam i nordöstra Indien. På plats har Prinsen besökt projektet ”Swedish Industry for Quality Education in India”, som har till syfte att förbättra utbildningen för 30 000 barn i Assam. Projektet drivs av Pratham Sweden och är ett samarbete mellan 10 svenska företag i Indien samt Handelshögskolan i Stockholm.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prinsens besök har skett tillsammans med representanter från de svenska företagen som just nu besöker Indien för att följa upp projektet. Under förmiddagen besöktes elever, lärare och föräldrar i Sathdola Primary school i Hajo. Därefter tog sig Prinsen och delegationen till Dampur Primary school. Pratsams projekt bedriver också lärande i studiecirklar för elever efter skoltid. En sådan grupp fick Prinsen under eftermiddagen möjlighet att möta i byn Baro Chupa i närheten av Hajo.”

prins daniel indien

– Prinsen känner att det har varit en bra resa. Speciellt imponerad är han av de svenska företag som satsar på utbildning för barn i Indien genom projktet ”Swedish Industry for Quality Education in India”, säger Johan Tegel, hovets informationssekreterare.

Läs mer

Indien-experten till prins Daniel: ”Undvik detta!”

Experterna: Victoria och Daniel har det där lilla extra”

Prins Daniel bär vinterns smartaste skor – klicka hem dina egna

Foto: Johan Tegel/Kungl. Hovstaterna