Prins Daniels oro för mamma Ewa Westling efter hemska beskedet

Prins Daniel och mamma Ewa Westling

Prins Daniel har fått anledning att känna oro för mamma Ewa Westling efter ett besked hemifrån.
Slå på ljud

Ewa Westling och Olle Westling håller fast vid sitt kära Ockelbo. De bor i en faluröd villa på Smältvägen, både bildligt och bokstavligt långt från Haga slott, där deras son prins Daniel huserar.

Nu har Daniel all anledning att känna oro.

Därför är läget oroligt runt Ewa Westling

Prins Daniel och mamma Ewa Westling

Prins Daniel känner ett stort ansvar för mamma Ewa Westling.

Ockelbo ligger i Gävleborgs län. Samma region som nyligen gått ut med en tråkig – och potentiellt sett illavarslande – nyhet.

Så här skriver Region Gävleborg på sin hemsida.

"En person har igår, lördagen den 9 januari, konstaterats positiv för en muterad variant av coronaviruset (SARS-CoV-2). Det är det första fallet i Gävleborgs län. Det muterade viruset tillhör den variant 501.V2 som knutits till Sydafrika och kunde fastställas av Folkhälsomyndigheten efter fördjupad analys av ett prov från Gävleborg. I det aktuella fallet finns en resekoppling till Sydafrika", skriver Region Gävleborg och meddelar att man har inte lett smittspårning.

"Viruset misstänks ha en större smittsamhet, men det finns inget som talar för att den påvisade varianten skulle ge en mer allvarlig sjukdom. Det finns heller inga tecken på att de framtagna vaccinerna inte skulle fungera mot virusvarianten."

Nu ser både Ewa och Olle självfallet till att ligga extra lågt under coronakrisen. Pandemin innebär att människor i deras åldersgrupp måste vara försiktiga.

Tar till krisåtgärder under pandemin

Region Gävleborg har tidigare vidtagit åtgärder för att minska smittspridningen i länet.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och provtar insjuknade personer från områden drabbade av coronavirus för att undvika smittspridning i samhället, har Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare, sagt i ett uttalande.

– Vi har tillräcklig tillgång på utrustning och förbereder om ett ökat behov av utrustning skulle uppstå.

Både Ewa och Olle är pensionärer. Olle är tidigare chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun – hustrun Ewa var posttjänsteman i Gävle.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån