Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels projekt får internationell uppmärksamhet

03 apr, 2017, 17:29 
Agneta Nisbeth
Uppmärksammas i ett av Storbritanniens största program.
Annons

I augusti förra året lanserad prins Daniel Generation Pep, en organisation som verkar för att barn och ungdomar ska få en bättre hälsa. Gen-Pep arbetar med en rad samarbetspartners som på olika sätt möjliggör att barn och ungdomar får tillgång till motion och  en av dessa samarbetspartners är professorn Stephen Hawking. I höstas gick han ut och sa att han ser bristen på fysisk aktivitet som ett av vår tids stora folkhälsoproblem och nu hjälper han Daniel och Victoria att sprida det viktiga budskapet internationellt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För två veckor sedan intervjuades han av Piers Morgan i Good Morning Britain och han passade då på att nämna Gen-Pep. Gen-Pep har sedan publicerat ett utdrag från intervjun på sitt instagram-konto.

Annons

– Fetma är ett allvarligt problem i västvärlden och jag har nyligen anslutit till ett globalt projekt initierat av svenska organisationen Gen-Pep, säger Stephen Hawkins i intervjun.

Good morning Britain är tv-kanalen ITV:s morgonprogram och har varje dag runt 700 ooo tittare. Intervjun med Stephen Hawkings har fått stor uppmärksamhet och Piers Morgans intervjufrågor har kallats briljanta.

Det är både kronprinsessan och prins Daniel som ligger bakom Gen-Pep, men det senaste året är det framför allt Daniel som arbetat med projektet.

Foto: Stella Pictures.

Annons