Prins Daniels rädsla i relationen med Victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2010 och 2020.

Att vara prins – det har sitt pris: ”Man får slipa bort delar av sin personlighet” sa Daniel i Arbetarbladets hyllade intervju.
7 saker du inte visste om prins Daniel
Slå på ljud

 

Daniel är den enda ”vanliga” mannen som har tagit steget in i kungafamiljen – och blivit prins. Sedan finns det ju två tungvikts-prinsar till, men de är båda födda till detta: Carl Philip, som har levt med sin prinsroll i hela sitt 41 år långa liv och Daniels egen fyraåring prins Oscar, som är trea i tronföljden. Lite i utkanten hittar man sedan småprinsarna som bara har hederstitlar: Prins Oscars kusiner Alexander, 4, och Gabriel, 3.

Prins Daniel prinsessan Estelle kronprinsessan Victoria Prins Oscar

Daniel och Estelle och Oscar och Victoria.

Men Daniel är alltså den enda prinsen som kommer ”utifrån” – och han har känt av pressen, det berättade han i Arbetarbladets mycket uppmärksammade och nu smått klassiska intervju:

– Jag vill göra bra ifrån mig, göra mitt yttersta, det bästa jag kan i alla situationer. Jag vill känna att jag kan göra nytta för Sverige. Sverigenyttan, det är det som är uppdraget, sa han då. Och indirekt handlar det också mycket om att vara ett stöd för tronföljaren Victoria.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel

Sida vid sida, i konungarikets Sveriges tjänst.

”Har du någon gång tvekat inför den här rollen, eller tvivlat på dig själv?” frågade Arbetarbladets reporter Elina Sorri. Och prins Daniel svarade ärligt:

– Ja, tvivlar på sig själv gör man från tid till annan – om man är tillräckligt duktig, om man räcker till. Men jag har aldrig tvivlat på att fullfölja och följa mitt hjärta.

– Jag känner att jag har fel och brister, men jag duger.

Prins Daniel: Så är det att vara kunglig

– Men lite spontanitet går förlorad. Man går på en del minor och får slipa bort delar av sin personlighet för att man blir så rädd att göra fel och att säga någonting som är olämpligt.

Victoria

Kronprinsessan är bästa stödet. Och vice versa!

Nämen! Här får Victoria och Daniel ett annorlunda jobberbjudande
Slå på ljud

 

LÄS MER: Bilden med Daniel avslöjar! Så visar Victoria sin kärlek

LÄS MER: Beviset – prins Daniel är fortfarande “en vanlig kille”!

Foto: TT.