Prins Daniel reser till Indien – utan Victoria

01 feb, 2019, 12:02 
https://image.svenskdam.se/bild-2-200x200.jpg.jpg?imageId=5471672&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Margareta
Vilken dröm att se Indien! Redan i februari blir denna drömresa verklighet för prins Daniel.
Annons

Namaste!

Nu får prins Daniel lära in ett gäng indiska fraser! Redan i februari lyfter nämligen ett flyg med kunglig frakt ombord till det stora landet. Mellan den 13 och 14 februari kommer prinsen att besöka städerna New Delhi och Guwahati för att få information om organisationen Pratham Swedens projekt “Swedish Industry for Quality Education in India”.

Prins Daniel under förra årets resa i Jordanien.
Prins Daniel under förra årets resa i Jordanien.

Resan kommer att starta i New Delhi där prinsen ska medverka under en lunch på residenset och träffa representanter ur svenskt och indiskt näringsliv.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Dagen efter kommer prinsen att dyka upp i staden Guwahati. Där ska han, tillsammans med en delegation med representanter från olika svenska företag, resa runt till skolor och bibliotek. Dessa svenska företag, som är verksamma i landet, medverkar i Prathams projekt som går ut på att öka läskunnigheten för barn.

Annons

Daniel reser utan Victoria

Daniel kommer besöka detta häftiga land utan kronprinsessan Victoria vid sin sida, eftersom det rör prinsens enskilda program med fokus på frågor rörande svenskt företagande. Hon kommer därför att stanna hemma i Sverige med barnen Estelle och Oscar.

Att prinsen reser så långväga utan Victoria är inte direkt vanligt. Ofta är det kronprinsessan som reser ensam, men härligast blir det självklart när de arbetar tillsammans. För det är som duo kronprinsessparet gör sig allra bäst. De lyfter varandra, skojar med varandra och gång på gång påpekar de båda hur roligt det är att kunna dela alla upplevelser.

Trots det ska bli roligt att se prins Daniel i denna solo-roll även utomlands.

Delar av kungafamiljen under den privata Miami-resan i januari.
Delar av kungafamiljen under den privata Miami-resan i januari.www.SplashNews.com 2019/ IBL

Långa resor hittills i år

Prins Daniels Indien-resa är däremot inte den första långresan för kungafamiljen i år. Redan nu har de hunnit besöka flera olika platser i världen.

Annons

Året började med att både kungaparet och prinsparet med barn besökte prinsessan Madeleine i Miami. Därefter hann drottning Silvia bara vara hemma någon vecka innan hon flög till Sydafrika för Childhoods räkning. En resa du kan läsa mer om här! Efter det tog sig kungaparet till USA ännu en gång, för en privat semester i New York. Och nu åker Daniel till Indien, ännu en spännande resa för kungafamiljen!

Foto TT, IBL

Läs mer

Annons
I annonssamarbete med Dermarome