Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels riktiga namn avslöjat – det heter han egentligen!

13 sep, 2023, 10:00 

Detta är prins Daniels riktiga namn!

Annons

Kungafamiljen har en intensiva vecka framför sig. Förberedelserna inför jubileumshelgen, som markerar kungens 50 år på tronen, går av stapeln på fredag och löper genom hela helgen.

Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kampBrand logo
Prins Daniels 7 svåra år – Victorias okända kamp

Kungens firande är dock inte den enda stora händelsen som äger rum. Prins Daniel fyller 50 år den 15 september, något som redan nu uppmärksammats på kungahusets Instagram.

”Kl. 06.54 den 15 september 1973 föddes Olof Daniel Westling på Regionsjukhuset i Örebro. Prinsens födelsedag sammanfaller således med dagen då kronprins Carl Gustaf blev Sveriges konung”, skriver hovet.

Namnavslöjandet förvånar: ”Visste inte”

I kommentarsfältet är det många som är framme och gratulerar prinsen från Ockelbo. Men bland alla gratulationer rymmer också en viss förändring över det namn som hovet skriver ut.

Annons

Händelsen har även uppmärksammats i internationella medier, bland annat norska Se och Hör och danska Billedbladet, och just det okända förnamnet har väckt stor förvåning.

”Vi har en fin prins. Visste inte att han egentligen hette Olof Daniel. Ha en bra dag ändå, prins Daniel”, skriver en följare på Instagram.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel föddes med namnet Olof.

Daniel är inte ensam

Ja, att prins Daniel föddes med namnet Olof är det nog inte alla som vet. Däremot är han långt ifrån ensam om att välja ett annat namn i den kungliga världen.

Det kändaste exemplet är prins Harry. När han föddes fick han namnen Henry Charles Albert David och tilldelades det kungliga namnet prins Henry, något som senare ändrades.

– Jag heter också Henry, men alla kallar mig Harry. Jag har ingen aning om varför, har prins Harry tidigare sagt.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Foto: TT/Instagram

Annons