Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels skola är bäst i Sverige

25 nov, 2016, 11:22 
Agneta Nisbeth
Prins Daniel har anledning att jubla. Hans hemort Ockelbo rankas som landets bästa skolkommun.
Annons
Prins Daniel
Prins Daniel när han besökte sin gamla skola Perslundaskolan i februari.

Ockelbo kan verkligen slå sig för bröstet. Kommunen har nämligen utsetts till en av Sveriges bästa skolkommuner och Perslundaskolan, där Daniel själv var elev, hade det högsta sammanvägda betygsresultatet.

Det är Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, som kommit fram till resultatet i rankningen “Öppna jämförelser – Grundskolan 2016”. Jämförelsen visar att eleverna som gick ut årskurs 9 på Perslundaskolan hade det bästa sammanvägda betygen i landet baserat på faktiska resultat och med hänsyn till elevsammansättningen.

Annons

– Fantastiskt roligt! Men man bör vara lite ödmjuk inför listor av det här slaget. Vi behöver arbeta mer för större likvärdighet, i viss mån mellan olika ämnen men också över tid, säger Lotta Wennlund, utbildnings- och kulturchef i Ockelbo kommun i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Perslundaskolan
Perslundaskolan.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons