Prins Daniels stöd till prinsessan Sofia

prins daniels stöd till prinsessan sofia

Prinsessan Sofia fick utstå hatkommentarer och elaka påhopp när hon var ny i den svenska kungafamiljen. Men Daniel stöttade henne och det är särskilt ett tillfälle vi minns.

Prinsessans Sofias väg in i den svenska kungafamiljen var inte helt enkel. När det blev känt att hon var prinsens nya flickvän fick Sofia en rad elaka kommentarer och påhopp. Många ifrågasatte hennes bakgrund, som modell och tidigare dokusåpa-deltagare, och det var särskilt på nätet som de bisarra diskussionerna fick fart.

Men under den här perioden fanns det också flera personer som Sofia kunde vända sig till för att få stöd. En av dem var prins Daniel.

Sofia Hellqvist prinsessan Sofia prins Carl Philip 2010 Slottsbacken

Sofia fick en tuff start på resan in i den svenska kungafamiljen.

Och det var särskilt under ett evenemang som Daniel visade sitt stöd för Sofia, lite extra mycket. Innan Sofia var en etablerad medlem i kungahuset deltog hon i en välgörenhetstillställning för Unicef, Operakällaren Trophy, ett evenemang som lockar många av kungens och kungafamiljens nära och mer avlägsna vänner. I folksamlingen fanns säkert en och annan som var skeptisk till Sofias närvaro, men så annonserades det att prins Daniel skulle vara på plats.

Daniels agerande var en tydlig markering

Daniel hade själv en gång gått igenom samma sak som Sofia och visste hur oerhört tuff kungafamiljen kunde vara. Daniel tänkte göra allt för att hjälpa Sofia in i familjen och ett sätt var att visa sitt stöd.

– När allt var över reste sig alla gäster för att än en gång visa sin respekt för hans prinstitel. Istället för att gå ut ur lokalen tog han nu sikte på Sofia Hellqvists bord. Inför alla gäster omfamnade han henne och blev stående ett bra tag med henne. Det var definitivt en markering. Här inför kungens vänner och andra som kände kungafamiljen visade han klart och tydligt vems sida han stod på. Det var Sofia Hellqvist som gällde och det var ingen tvekan om att det gjorde henne rörd, skriver Johan T Lindwall i sin bok ”Victoria – prinsessa och mamma”.

Foto: TT