Prins Daniels svar – på frågan om skilsmässa

Victoria fick höra något sorgligt ur Daniels förflutna.

Prins Daniel har varit gift med kronprinsessan Victoria i tio år.Innan dess fick paret vänta en lång stund på att få varandra.
Hovreportrarnas Hemligheter: Detaljen avslöjar – så kluvet var kungahuset
Slå på ljud

Den 14 februari 2009 föll en viss Daniel Westling ner på knä och friade till kronprinsessan Victoria på isen utanför Drottningholm. 16 månader senare blev det stort prinsessbröllop i Storkyrkan.

Inför själva bröllopet gjorde Svenska Dagbladet en stor intervju med kärleksparet. Och oss veterligen är det enda gången då Daniel och Victoria någonsin fått en fråga som tangerat ett något tabubelagt ämne: skilsmässa.

Prins Daniel ger svar – på frågan om skilsmässa

Svenska Dagbladets meriterade och väl ansedda reporter Karin Thunberg lyfte fram att Daniel och Victoria behövde vänta länge på att få gifta sig. Allt på grund av att det tog tid innan kungaparet var villiga att acceptera Daniel.

– Jo, men upplever man de bästa åren hittills i sitt liv, får man åtta underbara år med den man älskar, då går tiden inte sakta. Samtidigt ska man kanske ta det lite lugnt innan man bestämmer sig för äktenskap med tanke på att hälften av alla par skiljer sig.

Karin Thunberg: Och det är inte så lämpligt att ni gör…

– Nej, exakt. I den här situationen är det viktigt att man vet; kommer jag att klara av det här? Jag ser inte att jag gjort någon uppoffring som Victoria var inne på. Snarare är det en förmån och ett stort privilegium att få dela livet med en så fantastisk person. Men också att få ansvaret – och äran – att tjäna landet och svenskarna. Vi har behövt den här tiden. Nu är vi redo.

Och Daniel fick rätt. Det har i år gått tio år sedan bröllopet – och kronprinsessparets kärlek är lika stark som någonsin tidigare.

Kärare än någonsin!

Kärare än någonsin!