Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels tydliga markering – ger nobben

03 okt, 2023, 17:00 UPPDATERAD 03 okt, 2023, 17:00
AvGabriella Hall
Prins Daniel sätter ner foten.
Annons

I slutet av augusti sändes Carina Bergfeldts stora intervju med prins Daniel inför hans 50-årsdag i september. Utfrågningen har uppmärksammats, hyllats och kritiserats.

Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”Brand logo
Prins Daniel om skilsmässoryktena: ”Kan inte acceptera”

Bergfeldt har berättat att det var en dröm sedan länge som gick i uppfyllelse.

Inför kronprinsessparets bröllop intervjuade Karin Thunberg dem i Svenska Dagbladet och ända sedan dess har Carina suktat efter att sitta ner med Daniel.

Från idé till verkan tog det tretton år. När hon väl hade prinsen framför sig började hon med att ta avstamp i Thunbergs intervju från 2010.

ronprinsessan Victoria och Daniel Westling sätter sig i den öppna vagnen när kortegen lämnar Storkyrkan i Stockholm efter bröllopet 2010.
28 dagar innan bröllopet intervjuade Karin Thunberg Victoria och Daniel.

Carina Bergfeldts kamp

För att få till intervjun med prinsen krävdes ihärdigt. Redan inför första säsongen av hennes talkshow började Bergfeldt höra av sig till Hovet. Efter första kontakten handlade det om att höra av sig med jämna mellanrum, menar Carina.

Annons

– Till slut gick hovet med på ett informellt möte. Sen ett till. Och sedan sa prinsen ja, säger Carina Bergfeldt till Aftonbladet.

Att Daniel till en början var tveksam tas också upp.

– Tja, det tog ju mig ett par år att få intervjun, så det kan man nog räkna ut att han var, säger hon och skrattar.

Prins Daniel väljer att avstå

Och skrattar bäst som skrattar sist. För medan Carina får napp får Karin Thunberg nobben.

"Ännu har jag inte riktigt kommit över att jag blev nobbad en intervju med prinsen", skriver Thunberg i en krönika i SvD.

Hon fortsätter:

"Jag menar, Carina Bergfeldt inledde ju ändå sitt hyllningsprogram i SVT med att vifta med SvD och den intervju jag gjorde inför bröllopet 2010."

Nog var det Carinas långa kamp och återkommande kontakt med Hovet som gjorde att prinsen tillslut tackade ja. Eftersom Carina hann först och två intervjuer verkar vara en för mycket för prins Daniel hade han nog inget annat val än att neka Thunberg.

Foto: TT

Annons