Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniels vän i blåsväder – nu berättar han om turbulensen: ”Ingen idé att gråta”

30 jun, 2023, 08:30 

Golfproffset berättar nu själv om turbulenta tiden.

Annons

I vissa kretsar går han under epitetet ”Idrottsprinsen”. Prins Daniels faiblesse för rörelse och aktivitet har gjort sig påmind sedan barnsben, när han spelade både hockey och fotboll hemma i Ockelbo.

SE FILMEN! Här anländer prins Daniel till Victoriagolfen – tjuvstartar firandet för kronprinsessanBrand logo
SE FILMEN! Här anländer prins Daniel till Victoriagolfen – tjuvstartar firandet för kronprinsessan

Med tiden har det blivit andra sporter. I dag är det golfen som upptar stor del av hans tid och det är inte helt otänkbart att få se Daniel vandra runt på golfbanan i en piké, sportig keps och solglasögon.

Dagen före kronprinsessan Victorias födelsedag slår han ut bollen på Ekerums golfbana på Öland, där han under åren haft sällskap av kändisar som Peter Forsberg och Peter Jihde.

Henrik Stenson och prins Daniel
Henrik Stenson och prins Daniel ute på golfbanan.

Prins Daniels vänskap med golfproffset

Med åren har han också bekantat sig med flera golfproffs. För åtta år sedan sågs "Idrottsprinsen” värma upp tillsammans med Henrik Stenson, inför den stora golffesten Nordea Masters.

Annons

Vänskapen har även synts utanför golfbanan och för fem år sedan sågs de vid samma bord i samband med Idrottsgalan. Även golfproffset Annika Sörenstam har bekräftat Daniels och Henriks vänskap.

– Jag vet att han är kompis med Henrik och att de har spelat lite med varandra hos Henrik i Orlando. Han kanske kan komma förbi mig någon gång, säger Annika Sörenstam till Expressen.

Prins Daniel och Henrik Stenson
Vännerna prins Daniel och Henrik Stensson sitter vid samma bord på Idrottsgalan.

Henrik Stensons besvikelse

Henrik Stenson har dock det senaste året varit i rejält blåsväder och möttes av en rejäl kritikstorm när han anslöt till den högst kontroversiella saudifinansierade LIV-touren. Han blev dessutom av med uppdraget som kapten för Europas lag i Ryder Cup.

Nu har PGA-touren, Europatouren och LIV-touren slagits ihop – ett besked som väckt både förvåning och stor ilska. För Henrik Stensons del är beslutet tudelat, då det kanske hade förändrat en del angående kaptensrollen om sammanslagningen skett tidigare.

– Det hade det säkert gjort men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk. Jag var oerhört besviken att inte ledarna kunde diskuterat tidigare och att det gått så här långt. Men det var inte vårt beslut. Vi har gjort våra val och lever med dem, säger Henrik Stenson i en intervju med tv-kanalen WTV.

Foto: TT

Annons