Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Dimitris sköna juveler

07 apr, 2012, 09:04 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Bräck det här “påskgodiset”, om du kan! Prins Dimitri av Jugoslavien är förstås nöjd med sitt mästerverk “Smaragdträdet “, som är New Yorks hetaste smyckesnackis just nu och vansinnigt vackert.

– Idén att skapa ett träd, kom till mig när jag lekte med de här underbara smaragderna. De var som gjorda att spegla bladens skiftningar i grönt som också råkar vara min favoritfärg. säger prins Dimitri, 53.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Smaragder i hundratusenkronorsklassen, toppfina och sagolikt ljuvliga smaragder som dignar på “daggbestänkta” grenar – briljanströsslet så gnistrar på de så omsorgsfullt och konstnärligt smidda guldgrenarna – och som avslutningsvis satts att trona på en sockel av körsbärsträ. Kan det blir läckrare?

Prins Dimitri känner allt och alla inklusive grevinnan Marianne Bernadotte, är son till prinsparet Paul och Maria Pia av Jugoslavien, kusin med italienske snyggingen prins Emmanuele Filiberto som i sin tur gör reklam för honom på sin hemsida, uppvuxen i Versailles nära slottet, festar flitigt i Rom, Paris och Miami, och huserar i en paradlya på Manhattan.

Annons

Folk med pengar

Sitt designerföretag, “Prins Dimitri” driver prins Dimitri ihop med partern Todd Morley. Och firman gör stora pengar på folk med pengar. Och trycker gärna lite grann på detta att han är prins:

– Allt handlar om marknadsföring och att hålla folks drömmar och illusioner vid liv.

Och juveler älskar han.

– Jag föddes med en passion för ädla stenar!

Släkt med Karl den Store

Tidigare jobbade prins Dimitri som smyckes-expert hos auktionhusen Sotheby’s respektive Phillips de Pury & Luxembourg, men började faktiskt sin yrkesbana som jurist ,och sen var han investerare ett tag på Wall Street men drogs till juveler och beslöt “bejaka skaparådran”. Prins Dimitri är långväga släkt med Karl den Store, Katarina den stora och Ludvig XIV. Och skämtar:

– Vi är alla mer eller mindre släkt här i kungahusen.

Själv har han kölapp nr 1375 till den brittiska tronen. Men att regera Storbritannien lär aldrig bli aktuellt.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL

Annons