Prins Emanuele Filiberto har opererats för en tumör

Prins Emanuele Filiberto har nyligen opererats akut för en tumör i näsan. Han säger själv att operationen gått bra och att han nu vilar upp sig med familjen.

Prins Emanuele Filiberto från exkungahuset Savojen har drabbats av en tumör i näsan. Han berättar själv för italienska medier att det hela började med att han tappade rösten:

– Efter en vecka med mina röstproblem bad min hustru Clotilde mig att söka läkare, jag går ju aldrig dit annars. Då upptäcktes att jag fått en tumör i näsan.

Väldigt orolig

Emanuele Filiberto berättar också att läkarna under operationen – som ägde rum under största hemlighetsmakeri i Geneve – tog bort en stor del av benet inne i näsan och att tumören tack och lov var benign.

– Jag var väldigt orolig ett tag då jag trodde jag aldrig mer skulle få träffa mina barn igen, men det jag lärt mig nu är vikten av att söka läkare i tid!

Egen dokusåpa

På sin egen sajt skriver prinsen också om sin nya dokusåpa i tv, Il Principiante, där han ska testa på olika – helt vanliga jobb, som ni ser på bilden bland annat pizzabagare. Prinsen är också generös att dela med sig av bilder från det privata fotoalbumet på twitter – som bilden här nedan.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures, twitter och faksimil emenuelefiliberto.eu

Läs även:

Kändisjuvelerarens födelsedag på Sardinen››

Prins Emanuele Filiberto visar upp sitt hem››

Prins Emanuele Filiberto på shoppingrunda med väninna››